Više od 120 umirovljenih američkih generala i admirala: Biden zbog zdravlja ne može vladati, bilo je izborne prijevare

14.05.2021. 17:13:00

Skupina više od 120 umirovljenih američkih generala i admirala pisala je predsjedniku Joeu Bidenu kako bi mu rekla da je njegov izbor bio manje nego legitiman – usput propitujući njegovu mentalnu oštrinu.

Pismo odjekuje tvrdnjama bivšeg predsjednika Donalda Trumpa o široko rasprostranjenoj izbornoj prijevari i dolazi na dan kada je kongresnica Liz Cheney, treća po visini rang u Republikanskoj stranci izbačena iz vodstva stranke jer pripada krugu ne podržava Donalda Trumpa. 

“Bez poštenih i iskrenih izbora koji točno odražavaju volju naroda naša je Ustavna Republika izgubljena”, navodi se u pismu umirovljenih časnika. 

“FBI i Vrhovni sud moraju brzo djelovati kad se utvrde nepravilnosti na izborima i ne smiju ih ignorirati kao što je to učinjeno 2020. godine”, napisali su.

“Izborna cjelovitost zahtijeva osiguravanje postojanja jednog zakonitog glasa po građaninu. Legalni glasovi utvrđuju se odobrenim kontrolama državnog zakonodavstva pomoću vladinih iskaznica, ovjerenih potpisa itd. Danas mnogi takvu zdravorazumsku kontrolu nazivaju “rasističkom”, pokušavajući izbjeći fer i poštene izbore. Umirovljeni časnici ističu kako je korištenje rasnih izraza radi suzbijanja rasprave o tome samo po sebi tiranska taktika zastrašivanja. 

“Ne može se zanemariti mentalno i tjelesno stanje vrhovnog zapovjednika. Mora biti u stanju brzo donijeti točne odluke o nacionalnoj sigurnosti koje uključuju živote bilo gdje, danju ili noću”, dodaju.

Grupa “Flag Officers 4 America” sebe naziva umirovljenim vojnim vođama koji su se obvezali podržati i štititi Ustav SAD-a od svih neprijatelja, stranih i domaćih.

To pismo je kontrapunkt javnim izjavama utjecajnih dužnosnika nacionalne sigurnosti kojima su podržali Joea Bidena tijekom predsjedničke kampanje. Jedan od takvih podrški bila je kada je 10 državnih tajnika obrane napisalo izvanrednu izjavu za Washington Postu upozoravajući da američka vojska nema ulogu u ishodu američkih izbora i navodeći važnost mirnog prijenosa vlasti. 

To pismo stiglo je tri dana prije nereda na Kapitolu koji se dogodio 6. siječnja 2021. godine. Potpisnici su priložili svoja imena uz pismo, a među njima je i general-major Joe Arbuckle, koji je služio u Vijetnamu, a kasnije je zapovijedao zapovjedništvom američke vojske za industrijske operacije (IOC) na Rock Islandu u državi Illinois. Pismo je potpisao i John Poindexter, savjetnik za nacionalnu sigurnost bivšeg predsjednika Ronalda Reagana.

“Umirovljeni generali i admirali obično se ne uključuju u političke akcije, ali situacija s kojom se danas suočava naša nacija je užasna. Suočeni smo s prijetnjama većim nego u bilo kojem drugom trenutku otkako je naša zemlja osnovana. Šutjeti bi bilo napuštanje dužnosti”, kazao je general-major Arbuckle.

Izvor: Narod.hr

Izvorni autor: S.V./Foto: US Navy, White House, fah Fotomontaža: narod.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.