Vjernici Vrhbosanske nadbiskupije prikupili 180.000 eura za Sisačku biskupiju

17.01.2021. 16:32:00

Vjernici Vrhbosanske nadbiskupije tijekom nedjeljnih sv. misa, 3. siječnja, prikupili su 180 tisuća eura pomoći za područja stradala potresom u Petrinji, Glini i Sisku te će taj iznos biti uplaćen Sisačkoj biskupiji, priopćeno je u nedjelju iz Vrhbosanske nadbiskupije. 

“Izraz je to solidarnosti vjernika teritorijalno najveće upravne jedinice Katoličke Crkve u Bosni i Hercegovine s narodom Sisačke biskupije”, ističe se u priopćenju. 

Vrhbosanski nadbiskup metropolit Vinko kardinal Puljić i nadbiskup koadjutor mons. Tomo Vukšić bili su u nedjelju u Glini te su zajedno s biskupom domaćinom mons. Vladom Košićem u župnoj crkvi Sv. Ivana Nepomuka slavili svetu misu.

Na kraju mise mons. Vukšić izvijestio je nazočne o prikupljenim sredstvima koja će biti stavljena na raspolaganje Sisačkoj biskupiji i biskupu Vladi da ih upotrijebi tamo gdje je najpotrebnije.

Biskupi Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine odmah su nakon potresa koji je pogodio Petrinju, Glinu, Sisak i okolicu krajem prosinca prošle godine odlučili su skupljati jednu kolektu u svim župama u BiH, navodi se priopćenju.

Izvor: Narod.hr

Izvorni autor: sv/Foto: Emir Burlović

Autor: