VLADO MARIĆ: Bilo bi stvarno zanimljivo vidjeti obrazloženja svih odlikovanja koja je Predrag Matić dobio!

02.11.2017. 11:37:59

Kako se otvorila rasprava oko odličja bivšeg ministra Hrvatskih branitelja Predraga Matića evo nekoliko i mojih crtica na ovu temu. 1.Dok sam bio u Uredu predsjednika RH kao član Savjeta za ratne veterane, uvidjevši da Predrag Matić(tada obnašao dužnost Savjetnika predsjednika RH) ima odlikovanje Red Hrvatskog križa i da je on s toga naslova jedan od rijetko odlikovanih logoraša(nije ranjen ima PTSP) predložio sam da se odlikuju i drugi logoraši s tim odlikovanjem. U suradnji sa Udrugom specijalne policije i njenim predstavnikom po ovoj temi Robertom Hasijom prikupili smo podatke za četrdesetak pripadnika Specijalne policije RH uključujući i Specijalnu policiju HZHB i poslao sam prijedlog Predragu Matiću.On je to odbio pod izgovorom da treba riješiti onda sve logoraše i da HZHB ne može.Odgovorio sam mu da našu braću specijalce iz HZHB ne možemo izostaviti već da krenemo od Specijalne policije i dapače nastavimo rješavati i druge pripadnike OSRH koji su bili u srpskim logorima.Nikada to nije prihvatio njemu je očito bilo dovoljno što on ima Red Hrvatskog križa iako on nije taj (dodjeljuje se za teže ranjene). Dakle,treba imati isti kriterij za sve logoraše a ne samo za neke i to do danas nažalost nije ispravljeno. 2.Bilo bi stvarno zanimljivo vidjeti obrazloženja svih odlikovanja koja je Predrag Matić dobio . 3.Ne ulazeći čak i u opravdanost dobivenih odlikovanja Predraga Matića neshvatljiv je komentar Bojana Glavaševića da je Predrag Matić dobio navedena odlikovanja “mahom za junaštvo”kada se od navedenih odlikovanja jedino Red Nikole Šubića Zrinskog dodjeljuje za Junački čin u ratu. Neprihvatljivo je da jedan bivši pomoćnik ministra hrvatskih branitelja i sada saborski zastupnik i uz to čiji je otac poginuli hrvatski branitelj ne poznaje ratna odlikovanja i za što se koje odlikovanje dodjeljuje. To samo govori kako nema sustava vrijednosti i kriterija kod kadroviranja tako da može svatko po stranačkom ključu postati što poželi. Krajnje je vrijeme da se Hrvatska uredi i uspostavi standarde i kriterije jer niz je ovakvih primjera i po drugim pitanjima, napisao je opširno komentirajući tekst objavljen na Braniteljskom portalu, specijalac Vlado Marić…   http://portal.braniteljski-forum.com/vijesti/branitelji-traze-istinu-objava-bojana-glavasevica-razotkrila-predraga-matica

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.