Vlast se mora pozabaviti slučajem Veljka Marića

27.12.2014. 08:27:33

Od ministra Matića traži da se počnu podmirivati troškovi Marićeva odvjetnika na isti način kao za Hrvate u Haagu Nakon što je dan ranije u zatvoru u Srijemskoj Mitrovici u Srbiji posjetila zatvorenog hrvatskog branitelja Veljka Marića, europarlamentarka Marijana Petir (HSS) na Badnjak je napisala pisma ministrima pravosuđa i branitelja te ministrici vanjskih poslova. – Neću stati i pokušat ću napraviti sve da Veljko Marić bude transferiran u Hrvatsku. Krajnji je trenutak da se hrvatske vlasti ozbiljno pozabave tim slučajem. Njegovo zdravlje je narušeno, ljudska prava su mu uskraćena, ali još gore od toga je osjećaj da ga je njegova država zaboravila – kazala je Petir. Od ministra branitelja Predraga Matića zatražila je da država počne podmirivati troškove Marićeva odvjetnika na isti način na koji su Hrvati optuženi u Haagu imali pravo na podmirivanje troškova obrane. Od ministra Orsata Miljenića i ministrice Vesne Pusić M. Petir traži da je prime na sastanak kako bi razgovarali o transferiranju Marića u Hrvatsku i omogućavanju pravednog suđenja. Veljko Marić, podsjetimo, izdržava kaznu od 12 godina zatvora zbog presude srbijanskog pravosuđa za ratni zločin u selu Rastovac kod Grubišnog Polja 1991. godine. Autor: Tomislav Krasnec/VL

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.