VOJSKA I POLICIJA NA ULICAMA DUBROVNIKA Pogledajte kakve su mjere sigurnosti na snazi zbog posjeta Pompea

02.10.2020. 16:00:00

Jake policijske snage raspoređene su po centru Dubrovnika zbog posjeta državnog tajnika Sjedinjenih Američkih Država Mikea Pompea.

Državni tajnik stigao je u Dubrovnik kao najviši dužnosnik američke administracije u posjetu Hrvatskoj otkako je Donald Trump u Bijeloj kući. Na ulicama Dubrovnika nalazi se veliki broj policajaca i policijskih vozila, ali i pripadnika američkog osiguranja.


Milan Šabić/PIXSELL

Stigao je u Zračnu luku Dubrovnik iz Italije gdje je također boravio u službenom posjetu u sklopu svoje europske turneje.

Grgo Jelavić/PIXSELL

U Starom gradu dočekao ga je hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman, a u Dubrovniku će se susresti i s premijerom Andrejom Plenkovićem i ministrom obrane Mariom Banožićem.

Milan Šabić/PIXSELL

Milan Šabić/PIXSELL

Grgo Jelavić/PIXSELL

Američki državni tajnik bi u petak mogao objaviti da hrvatskim građanima nakon 30 godina više neće biti potrebne vize za ulazak u SAD. Uvjet za to su manje od tri posto odbijenih zahtjeva. 

Izvor: Direktno.hr

Izvorni autor: bl/Foto: Milan Šabić/PIXSELL

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.