Vojska u Vukovaru obnavlja ruševne zgrade, žele stvoriti bolje mjesto za život

24.11.2018. 12:15:38

Ulogu vojske pozdravljaju Vukovarci čije dvorište sada konačno poprima pristojan izgled Vukovar je proteklih dana bio u znaku tužne obljetnice razaranja grada, no danas se u ovom gradu - gradi. Najavljeno je proširenje vojarne nakon što se prije godinu dana u nju vratila hrvatska vojska. Do 2020. u Vukovaru će stalno biti smješteno 300 vojnika, a dok im kolege ne pristignu, vojnici ne gube vrijeme. Sjeli su u vojna vozila i odlučili učiniti grad ljepšim. Kada se prije godinu dana inženjerijska bojna preselila u Vukovar, vojnik Matej nije dvojio. Iz Siska se preselio u Vukovar. "Otac mi je odavde i uvijek sam ovdje dolazio. Kad sam završio školu u Lici i preselio se ovdje i tu planiram započeti obitelj", kazao nam je hrvatski vojnik Matej Staničić. Sa 83 svojih kolega radi u vojarni za koju je danas najavljeno proširenje, i to dvostruko - 11.000 četvornih metara, a najavljen je i dolazak još oko 200 vojnika i to do 2020. godine. Vukovar i hrvatska vojska oduvijek su imali poseban odnos. "To je strateški važna uloga Vukovara bila u Domovinskom ratu, žrtve koje je ovaj grad podnio. Poseban odnos imamo sa veteranima", kazao je general Siniša Jurković, zapovjednik Hrvatske kopnene vojske. A dolazak vojske u Vukovar, za ovaj grad znači i gospodarski zamašnjak, pa gradonačelnik govori, za vojsku i njihove obitelji potrudit će se napraviti grad u kojem žele živjeti. "Od onog pekara što prodaje kifle, po kojoj cijeni ih nudi i koliko je atraktivan pa naravno do učitelja u vrtićima koji će učiti djecu tih vojnika. Do nas na kraju na razini grada da osiguramo uvjete življenja", kazao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava. A vojska Vukovaru zauzvrat vraća krčenjem opasnih ruševnih zgrada koje stoje tu još od rata. Ulogu vojske pozdravljaju Vukovarci čije dvorište sada konačno poprima pristojan izgled. "Tu su se skupljali nepodobni ljudi, i bacali smeće i lisice dolazile i svega je bilo. Sada je to lijepo uređeno, i roštilj će sada biti s ljepšim pogledom", kazao je Antun Herman. Tako je Vukovar vojska branila u ratu, a sada ga u miru uređuje. Tin Kovačić / Vijesti.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.