VOJVODA NIKOLIĆ: 'Srbija je po svemu ispred Hrvatske, mi nikog ne mrzimo, a tamo ne mogu dobiti izbore ako nisu srbomrsci!'

07.12.2014. 15:42:33

'Moj kum Šešelj se uopće nije snašao u Srbiji. Očekivao je vatru svojih obožavatelja i euforiju , ali Srbija ne želi predstave', izjavio je Nikolić, podsjetivši da je kum Šešeljevih unuka, ali da taj čovjek ne može učiniti i izgovoriti onoliko koliko on može istrpiti. U posljednjem javnom istupu za srbijanske medije tamošnji predsjednik i 'veliki prijatelj' aktualnog hrvatskog predsjednika Tomislav Nikolić (koji rijetko daje velike intervjue) osvrnuo se na mnoge probleme koji danas tište istočne susjede. Osim približavanja EU, pitanja Rusije, Kosova i unutarnjih problema s vladom premijera Vučića, Nikolić je komentirao i odnose s Hrvatskom u svjetlu povratka Vojislava Šešelja. - Bore se Haag i Šešelj jedan protiv drugoga, a šta su se dogovorili i kakav im je plan ja ne znam, i Srbija s tim nema veze, rekao je "mali vojvoda" Nikolić koji je ovih dana proslavio i 21. obljetnicu svog imenovanja za četničkog vojvodu. Prisegu je dao svom kumu "velikom vojvodi" na Romaniji krajem 1993. godine. No, prema današnjim riječima Tomislava Nikolića velikog "mirotvorca i demokrate", Europski parlament je počeo "nešto da kinji Srbiju", vjerojatno zbog izbora u Hrvatskoj, jer, kako kaže, drugi razlog ne postoji. - Srbija nema obvezu komentirati izjave svojih građana, posebno onih koji u politici ništa ne znače. Šešelj se uopće nije snašao u Srbiji. Očekivao je vatru svojih obožavatelja i euforiju, rekao je Nikolić i dodao kako je Šešelj instinktivno želio napraviti predstavu, ali Srbija ne želi predstave. Podsjetio je javnost kako je on kum Šešeljevih unuka i ustvrdio da "taj čovek ne može da uradi i izgovori onoliko koliko ja mogu da istrpim". Prema ocjeni predsjednika Nikolića, odnosi s Hrvatskom nisu "u ledenom dobu", jer su dvije zemlje na dobrom putu, iako će "još vode proteći Savom". No smeta ga, kaže, stalna mržnja u Hrvatskoj prema Srbima. - U Hrvatskoj ne mogu da dobiju izbore ako se ne predstave kao srbomrsci, a kod nas stranke ne mogu da pređu cenzus ako mrze druge. Eto, koliko smo mi ispred, bubnuo je Nikolić i ostao živ. - Treba pričekati da prođu izbori i tada će se Hrvatska okrenuti partnerstvu sa Srbijom, kaže Nikolić, jer je po njemu Hrvatska jedna zemlja prije izbora, a druga poslije. - Kada bi u Srbiji netko u kampanju rekao – zaustavit' ćemo Hrvate jer s njima ne možemo živjeti, taj sigurno ne bi prešao izborni prag. Nažalost u Hrvatskoj na pobjedu računa samo onaj (misli li tu i na svog kolegu Josipovića?) koji kaže: "Ne damo Srbima ćirilicu i to da uče svoj ... Nisu se puno odmaknuli od rata, zaključio je Nikolić svoje viđenje Hrvatske danas. Očekuje se pomirljiv odgovor dr.Ive Josipovića. I Šuker je bio na prijemu kod Nikolića.    
  • Autor: D.Boroš
  • Photo: Screenshoot youtube
Izvorni članak možete pogledati OVDJE  

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.