Vratili se pripadnici 2. hrvatskog kontingenta iz UN-ove misije u Libanonu

30.05.2019. 18:20:09

U vojarni "Kamensko" u Karlovcu u četvrtak, 30. svibnja 2019. održan je svečani doček pripadnika 2. hrvatskog kontingenta iz operacije potpore miru Ujedinjenih naroda u Libanonu (United Nations Interim Force in Lebanon - UNIFIL). Dočeku su, uz članove obitelji i kolege iz postrojbi, nazočili i zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general-bojnik Siniša Jurković, načelnik stožera i zamjenik zapovjednika HKoV-a brigadni general Boris Šerić, predstavnik Zapovjednog operativnog središta kapetan bojnog broda Francois Buj, zapovjednik Inženjerijske pukovnije HKoV-a brigadir Alan Srpak i ostali. Zapovjednik kontingenta bojnik Siniša Šlibar predao je prijavak zapovjedniku Hrvatske kopnene vojske generalu Siniši Jurković, koji je zahvalio sudionicima operacije na njihovu angažmanu u Libanonu. "S ponosom mogu istaknuti da je 2. hrvatski kontingent UNIFIL, u svom spoju mladosti i iskustva, dostigao sve traženo od njih", poručio je general Jurković, dodavši kako su pripadnici kontigenta iskoristili ovu zadaću za upoznavanje i učenje drugačijih metoda i pristupa radu te time uvelike pridonijeli razvoju Hrvatske vojske. "Sa sigurnošću mogu reći da smo u Libanon došli kao stranci, a otišli kao prijatelji libanonskog naroda", poručio je bojnik Šlibar, ističući pritom angažman u sedam CIMIC projekata pomoći lokalnoj zajednici kroz koji su i u Libanonu stvorili sliku o hrvatskom vojniku kao iznimnom profesionalcu, ali prije svega vojniku i čovjeku koji je spreman pomoći uvažavajući kulturu, običaje i ponos domaćina. Istaknuo je kako je rad hrvatskih pripadnika prepoznat i od strane zapovjednika sektora te je 20 pripadnika i pismeno pohvaljeno. Tijekom svečanosti najistaknutijim pripadnicima 2. HRVCON-a dodijeljene su nagrade i pohvale.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.