Vrijedi vrtoglavih 50 000 eura: U dvorištu ministrice Žalac parkiran luksuzni Mercedes

20.03.2019. 08:44:57

  Luksuzni Mercedes E klase, vrijedan barem 50.000 eura i u vlasništvu tvrtke za najam luksuznih vozila već dulje vrijeme stoji parkiran u dvorištu obiteljske kuće ministrice regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijele Žalac u Vinkovcima, a nije naveden u njezinoj imovinskoj kartici, donosi Jutarnji list u sutrašnjem broju. Luksuzni Mercedes E klase zagrebačkih registarskih oznaka, vrijedan barem 50.000 eura i u vlasništvu tvrtke za najam luksuznih vozila Star rent-a-car šibenskog tajkuna Josipa Stojanovića Jollyja, čiji dnevni najam stoji najmanje 1250 kuna, već dulje vrijeme stoji parkiran u dvorištu obiteljske kuće ministrice regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijele Žalac u Vinkovcima. Susjedi obitelji Žalac u razgovoru s reporterima Jutarnjeg lista tvrde da je luksuzna limuzina parkirana tamo već nekoliko mjeseci, da je vozi suprug Mario Žalac, a fotografi Jutarnjeg prošlog su tjedna od srijede do nedjelje nekoliko puta fotografirali taj automobil. Mercedes E klase, kako doznaje Jutarnji, nov je, registriran je 28. siječnja 2019., i iako suradnici ministrice Žalac tvrde da automobil nije u vlasništvu obitelji Žalac, niti su ga unajmili, nitko od sugovornika s kojima su razgovarali ne želi reći čiji je i vozi li ga suprug Mario Žalac, kako tvrde susjedi. “Automobil nije u vlasništvu ni u najmu obitelji Žalac” – šturo su odgovorili iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, a isti su odgovor poslali i na ponovljeni upit s detaljnim pitanjima u kojima smo tražili informacije o vlasništvu vozila, tko ga koristi te tko i koliko plaća najam, piše, među ostalim, Jutarnji list. U imovinskoj kartici ministrice sada samo stoji da suprug u vlasništvu ima stari Mercedes iz 1995. vrijedan 24.000 kuna. JL navodi da im Iz Vlade nisu odgovorili na upit, a nazvali su i ministričina supruga Marija Žalca koji je, kažu, bio dosta uzbuđen zbog poziva. Tvrdi da automobil nije njegov, ali nije želio odgovoriti čiji je. Mario Žalac, prema riječima Vinkovčana, inače je vrsni automehaničar, a prije otprilike pet godina servis je preselio u novi moderniji prostor u poslovnoj zoni nedaleko od željezničke pruge koja vodi prema Otoku.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.