Vrijedne ruke branitelja umiju izraditi proizvod za sve prigode, a uz to djeluju i humanitarno...FOTO

26.08.2015. 15:16:51

Vrijedne ruke branitelja umiju izraditi proizvod za sve prigode, a uz to djeluju i humanitarno... Na samome kraju ovoga ljeta udruga Hrvatski ratni veterani po prvi je put pokrenula svoj novi projekt „Ratnici velikog srca" za koji smatraju kako je logični slijed projekta Ratnici u miru.
VETERANI_1
Ova bjelovarska udruga koja članove okuplja iz cijele Hrvatske i svijeta i do sada je radila u zajednici, posebno za djecu kada su obnovili i obojili nekoliko dječjih igrališta. Članovi udruge uvijek i nanovo pokazuju sve svoje radove od drveta, keramike, stakla i metala. Pokazuju umijeće izrade minijaturnog namještaja za djecu, duborez u drvetu, pirografiju i druge razne tehnike s drvetom te proizvode izrađene kovanjem metala i izvedenim kombinacijama. Neizostavna su i raznovrsne tehnike ukrašavanja uskrsnih jaja ili pak izrada jaslica i maketa crkava od stakla.
VETERANI_4
Ne izostavljaju ni kulturni segment pa se na njihovom štandu može uvijek naći i zanimljivih i rijetkih knjiga iz raznih područja književnosti i stručne literature. Stožerni je dio ovog projekta ručni rad i radno okupacijska terapija koja svake godine okuplja sve veći broj ratnih veterana i članova obitelji hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata. Predsjednik udruge, Nenad Šantalab, koji je ove projekte i osmislio, uvijek tvrdi kako je projekt Ratnici u miru  jedan od dosad najuspješnijih projekata ove bjelovarske udruge. Samo u projektu „Ratnici u miru" trenutno djeluje oko 40 sudionika od kojih je većina branitelja, ratnih vojnih invalida te članova braniteljskih obitelji od kojih je i osam žena.
VETERANI-2
Novi projekt zamišljen je kao humanitarno djelovanje kroz prikupljanje novca putem prodaje nekih od radova članova. Internetskom prodajom koja funkcionira kao aukcija redova i drugih predmeta te primanjem donacija na posebnoj stranici osmišljenoj u tu svrhu branitelji žele sakupiti dovoljno novca koji bi uoči Božića darovali najpotrebnijima.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.