Vrijeme će biti promjenjivo: povremeno s kišom, moguća i susnježica te snijeg

27.11.2021. 09:03:00

Tijekom posljednjeg vikenda u studenom vrijeme će biti promjenjivo, s povremenom kišom. Na Jadranu lokalno moguće i obilnom, a zbog jakog južnog i jugozapadnog vjetra poneke rive mogu biti poplavljene. Susnježice i snijega bit će u višem gorju. 

U prvoj polovini sljedećeg tjedna bit će uglavnom suho i sunčanije, ali i hladnije – i ujutro i danju. 

Danas će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti promjenjivo oblačno, povremeno s kišom, osobito u noći i ujutro, te ponovno navečer. Sunčana razdoblja sredinom dana i poslijepodne, uz najvišu temperaturu oko 10 °C, prenosi HRT.

U središnjoj Hrvatskoj jutarnja temperatura između 0 i 3 °C. Najviša dnevna od 9 do 11 °C. Danas će proteći uz više oblaka u prvom dijelu dana kada će povremeno biti kiše. U noći i ujutro na krajnjem sjeveru moguća je i susnježica. Sunčana razdoblja od sredine dana.

Sunčanog će vremena povremeno biti i na sjevernom Jadranu, no valja računati i na kišu, te umjeren do jak jugozapadni vjetar, pri čemu će temperatura zraka ujutro biti između 7 i 11 °C, a poslijepodne od 12 do 15 °C. U gorju od 3 do 8 °C uz malo ili nimalo vedrine. Štoviše, u višim su predjelima mogući susnježica i snijeg.

U Dalmaciji promjenjivo, i dalje mjestimice uz kišu, pa i u obliku lokalno obilnih pljuskova. Bit će i vjetrovito uz jak, povremeno i vrlo jak južni i jugozapadni vjetar uz more valovito, ponegdje i jače valovito pa neke rive mogu biti poplavljene.

Podjednako i na južnom Jadranu, osobito prema otvorenom moru gdje će puhati jak i vrlo jak južni vjetar. Uz promjenjivu naoblaku kiša mjestimice može biti i izraženija. Temperatura zraka uglavnom između 12 i 17 °C.

U nedjelju još oborine pa stabilnije

U noći na nedjelju te u prvom dijelu nedjelje na kopnu ponovno česta kiša, u višem gorju susnježica i snijeg, a uz zahladnjenje u noći na ponedjeljak susnježice i snijega može biti i u nižim predjelima sjeverozapadne Hrvatske. S početkom sljedećeg tjedna vrijeme će se postupno smiriti, ali bit će hladnije – i ujutro i danju.

Na Jadranu mjestimice obilne kiše može još biti i u nedjelju, osobito u Dalmaciji. U prva dva dana sljedećeg tjedna uglavnom suho te djelomice, pa i pretežno sunčano. Jak jugozapadnjak će u nedjelju oslabjeti, a u ponedjeljak će zapuhati bura, uz zahladnjenje

Izvor: Narod.hr

Izvorni autor: ds/Foto: pixabay

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.