'Vučić bez Veljka Marića nije smio doći u Hrvatsku!

15.02.2015. 21:21:23

'Vučić bez Veljka Marića nije smio doći u Hrvatsku! Nije došao zbog inauguracije, ovo su stvarni razlozi njegova posjeta našoj zemlji' Predsjednik HSP-a pozdravio je poruke prve hrvatske predsjednice, ali ne i poruke koje je svojim dolaskom u Lijepu našu poslao Aleksandar Vučić. Inauguraciju prve hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović te njezin govor u razgovoru za naš portal prokomentirao je predsjednik HSP-a Danijel Srb koji je zadovoljan svime izrečenim na ovoj svečanosti. "Mislim da je govor bio dobar jer je s jedne strane ukazala na osnovne probleme hrvatskog društva i potrebu za zajedništvom u rješavanju temeljnih problema hrvatskog naroda. Oni su prije svega odlazak mladih ljudi, nezaposlenost, katastrofalno gospodarsko stanje koje mislim da su sve zajedno krize koje su izveli i pripremili oni koji Hrvatsku ne vole", ocijenio je pravaš. Naš sugovornik osvrnuo se i na dolazak srpskog premijera Aleksandra Vučića, ali i na poruke koje je on poslao. "S jedne strane tu imamo osobu koja je nacionalno izabranu predsjednicu uvrijedila na apsolutno neprimjeren način govoreći o njoj. Rekao je tada da 'žena mora da pazi'. On nije došao da bi pokazao poštovanje prema novoj predsjednici i želju za dobrosusjedskim odnosima nego je on rekao da će postaviti pitanja povratka Srba, da će posjetiti srpske institucije u Hrvatskoj. Nije došao zbog inauguracije i izgradnje boljih odnosa već radi davanja potpore Srbima u Hrvatskoj, u postavljanju zahtjeva i ostvarivanju političkih ciljeva u našoj zemlji. Ako želi dobre odnose sa Hrvatskom, trebao je sa sobom povesti Veljka Marića i pokazati time da Srbija zaista želi ukinuti Zakon o univerzalnoj odgovornosti temeljem kojega su oni sami sebe proglasili ovlaštenim za provoditi pravosudne procese za događaje koji su se dogodili bilo gdje na području bivše Jugoslavije. Time su sami sebe proglasili institucijama od ingerencije na području svih zemalja nastalih iz bivše Jugoslavije, a to je u jednoj suverenoj državi ne dopustivo", zaključio je Srb kritizirajući hrvatsku diplomaciju koja je takvo što dopustila. Posljednje spominjanje Marića od strane premijera, naš sugovornik nazvao je tek predizbornim trikom.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.