Vukovar i Škabrnja planiraju potpisivanje Povelje prijateljstva

07.03.2015. 19:29:12

Ispred grada Vukovara sastanku su nazočili gradonačelnik Ivan Penava i predsjednik Gradskoga vijeća Igor Gavrić dok su Škabrnju predstavljali načelnik općine Nediljko Bubnjar i zamjenik predsjednika Općinskoga vijeća Elvis Gospić U vukovarskoj gradskoj upravi danas je upriličen sastanak čelnika Vukovara i Škabrnje, dva mjesta koja 18. studenoga obilježavaju datum stradanja 1991. godine. Bila je ovo još jedna prilika za razgovor o inicijativi još čvršćeg i šireg povezivanja Vukovara i Škabrnje potpisivanjem Povelje  prijateljstva. - O toj jedinstvenoj želji stanovnika konačnu riječ trebaju  dati Gradsko vijeće Grada Vukovara i Općinsko vijeće Općine Škabrnja, što bi se zasigurno moglo dogoditi  tijekom ove godine, najavljuju iz vukovarske gradske uprave. Ispred grada Vukovara sastanku su nazočili gradonačelnik Ivan Penava (na slici) i predsjednik Gradskoga vijeća Igor Gavrić dok su Škabrnju predstavljali načelnik općine Nediljko Bubnjar i zamjenik predsjednika Općinskoga vijeća Elvis Gospić. - Posjeta čelnika Općine Škabrnja nastavak je međusobne suradnje dva stradalnička mjesta iz Domovinskog rata, koja na isti dan, 18. studenoga obilježavaju stradanja iz 1991. godine. Vukovar obilježava pad grada nakon tromjesečne opsade JNA i srpskih paravojnih formacija, dok je u Škabrnji JNA pod zapovjedništvom Ratka Mladića ušla u to mjesto i počinila stravičan pokolj civila, podsjećaju iz vukovarske gradske uprave.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.