VUKOVARSKI SDSS SE UVRIJEDIO: Hrvati imaju većinu bez nas, bojkotirali konstituirajuću sjednicu

14.06.2017. 16:26:19

Tomislav Šota iz HDZ-a u srijedu je na konstituirajućoj sjednici vukovarskog Gradskog vijeća većinom glasova izabran za predsjednika tog predstavničkog tijela, a sjednici nisu nazočili vijećnici SDSS-a. “Očekujem od svih vijećnika, a ne samo koalicije HDZ-HKS koja u Gradskome vijeću ima komotnu većinu, da svi jednako doprinose razvoju grada Vukovara, da donose mudre i kvalitetne odluke, da se ne bave politikanstvom, već da zajedno radimo za dobrobit građana Vukovara”, poručio je u kratkom obraćanju Tomislav Šota. Za potpredsjednika Gradskog vijeća izabran je Robert Rapan (HKS), dok drugi potpredsjednik iz redova oporbe nije izabran, jer jer se oporba nije mogla dogovoriti oko zajedničkog kandidata. Izabrani su i članovi devet odbora Gradskoga vijeća. Od ukupno 23 vijećnika u Gradskom vijeću Vukovara, vladajuća koalicija HDZ-HKS ima 14 vijećnika, SDP tri, po dvoje vijećnika imaju SDSS i DSS, a po jednoga Milan Bandić 365 Stranka rada i solidarnosti i Živi zid. Konstituirajućoj sjednici nisu bili nazočni izabrani vijećnici SDSS-a koji, kako je u izjavi novinarima naknadno pojasnio predsjednik vukovarskog SDSS-a Đorđe Ćurčić koji je uz predsjednika stranke Vojislava Stanimirovića i izabrani vukovarski vijećnik, nisu došli radi ranije preuzetnih obveza.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.