ZABRANA THOMPSONOVOG KONCERTA: Prijeti se načelniku općine Kostrena, on uzvraća i prijeti tužbom

04.04.2018. 15:11:59

Iz Općine Kostrena reagirali su danas na tekst objavljen u Novom listu, o mogućim političkim implikacijama zabrane koncerta Marka Perkovića Thompsona u Kostreni. Reagiranje prenosimo u cijelosti. Poštovani, Dostavljamo priopćenje za medije povodom članka objavljenog u dnevnim novinama Novi list pod naslovom „Zabranjeni Thompson ruši vlast u Kostreni?“, koji su prenijeli i ostali mediji. Općinska uprava Općine Kostrena nije sudjelovala u razgovorima oko organizacije koncerta Marka Perkovića Thompsona u Sportskoj dvorani Kostrena kojom upravlja KD Kostrena, niti je bila upoznata s činjenicom da su potpisani ugovori i od strane KD Kostrena preuzete bilo kakve obveze. Obavijest o održavanju koncerta dobivena je neposredno uoči početka oglašavanja, no ni tada nije bila poznata činjenica da su ugovori potpisani, nego je i dalje ostavljen dojam kako se radi o pregovorima. Obzirom da se memorijalni turnir u čast poginulom kostrenskom branitelju Ivici Opačku-Paji, kao povod ovom koncertu, održava početkom travnja, a u drugoj polovici travnja, već unaprijed planiranim programom Općina Kostrena obilježava 25 godina osnutka, općinski načelnik, predsjednik UDVDR Kostrena i direktor KD Kostrena donijeli su zaključak da se ova manifestacija neće održati nakon čega je direktor KD Kostrena sastavio i poslao obrazloženje organizatorima koncerta o raskidu suradnje. Obrazloženje o raskidu suradnje Općina Kostrena dobila je na uvid tek nakon što je poslano organizatorima koncerta, tako da ni u ovom slučaju nije imala priliku utjecati na bilo koju okolnost. Bez obzira što je riječ o komercijalnom koncertu, uobičajena je praksa da Općina bude informirana o događanjima koja se održavaju u njezinim prostorima od čega se u ovom slučaju iz nekog razloga odstupilo, unatoč tome što se radi o događanju visokog rizika. Ovakvim postupanjem Općini Kostrena učinjena je reputacijska šteta, općinski načelnik izložen je verbalnim napadima i prijetnjama, a bude li čitava priča poprimila i sudski epilog, KD Kostrena imat će i financijsku štetu što će nedvojbeno zahtijevati i pitanje odgovornosti za istu. Molimo vas za objavu informacije. S poštovanjem, Općina Kostrena

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.