“Zabranjeni transparent” osvanuo i u Dubrovniku

20.08.2014. 18:07:49

Kada smo u lipnju ove godine poslali zahtjev g. Vlahušiću za dozvolu korištenja javne površine kako bi organizirali javni skup na Srđu, dobili smo odbijenicu. Naime, diljem Hrvatske podizali smo transparent sa porukom: “Olujom do Hrvatske, lustracijom do slobode”. Dozvole su izdavane bez problema, pa smo tako dobili između ostalog dozvolu i za podizanje transparenta na kninskoj tvrđavi. Međutim, to je bilo sporno za dubrovačkog gradonačelnika. Stoga smo već tada najavili g. Vlahušiću, kako ćemo bez ikakve dozvole doći podići “zabranjeni transparent” u centru grada u sred turističke sezone. Nakon što je transparent podignut ispred crkve sv. Vlaha, prišli su nam brojni turisti koji su se raspitivali za značenje naše poruke, te su se fotografirali pokraj njega. Mnogi su u znak odobravanja podizali dva prsta kada su vidjeli našu zastavu. Važno je napomenuti kako se u samom Dubrovniku odazvalo preko 20 mladih momaka koji su nas kontaktirali preko društvenih mreža i izrazili želju da u svom gradu podignu ovu poruku. Nakon toga, posjetili smo Srđ i Hrvatski memorijalno-dokumentacijski centar domovinskog rata 1991., a onda je transparent razvijen i na Srđu uz popratnu bakljadu. Cijelu fotogaleriju možete pronaći na našim fb stranicama. Transparent je do sada podignut u Kninu, Splitu, Zagrebu, Vukovaru, a sada i u Dubrovniku. Izvorni članak pogledajte OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.