Zadar je ovih dana centar rukometa: Pogledajte kako su reprezentativci dočekani u centru grada!

13.04.2019. 19:19:10

Zadar je ovih dana u centru pozornosti jer se u nedjelju u dvorani Krešimira Ćosića igra četvrto kolo kvalifikacija za EURO protiv Srbije. Rukometni reprezentativci sunčanu subotu iskoristili su za druženje s građanima i malim rukometašima Zadarske županije na Narodnom trgu. Stotine djece čekalo je potpis Duvnjaka i društva, a baš kapetan imao je najviše posla oko potpisivanja autograma i fotografiranja pa su ga kolege i glasnogovornik morali povremeno brisati maramicama. "Atmosfera je predivna, ljudi nas vole, ja se nadam da ćemo im to vratiti na terenu. Bolju očekujte nego u Beogradu. Jesmo favoriti i mora profunkcionirati naša obrana. Nismo imali nijednu laganu kontru i ja se ovoga puta nadam pobjedi", rekao je Duvnjak. Izbornik Lino Červar je optimističan i veseli se punoj dvorani u kojoj će biti oko 7000 navijača jer sve ulaznice, koje su puštene u prodaju, prodane su. "Treba nam osmi igrač, a to će biti zadarska publika. Tamo gdje je nacionalni naboj izniman, to mi se sviđa i unaprijed im zahvaljujem što nam daju potporu", rekao je Červar i osvrnuo se na greške u prošloj utakmici protiv Srbije. "Uvijek možemo bolje i čvršće u zoni, moramo se znati braniti jer obrana pobjeđuje. Iznimno smo hendikepirani, ali oni koju jesu ovdje, sigurno će dati dobru predstavu", zaključio je Červar. David Mandić uoči utakmice sa Srbijom osvrnuo se na izjavu Lazara Kukića nakon remija, koji je rekao da će u Zadru "proraditi srpski inat". "Ne mogu vjerovati da je to rekao jer mi smo među pet ekipa na svijetu, a oni tu nemaju što tražiti. Igrači jedva čekaju da počne utakmica i da im dokažemo što je Hrvatska, osobito protiv Srbije", rekao je Mandić. Dodao je kako će dati sve od sebe i "ići na glavu ako treba" te pohvalio one najmlađe koji su ih dočekali u velikom broju na zadarskom trgu. Velikoj podršci iznenadio se i Jakov Vranković koji vjeruje u pobjedu i prednost domaćeg terena. "Mislim da će sad bit puno lakše igrati nego tamo. Uzeli su nam bod, moramo bit oprezniji i nadam se pobjedi. Mislim da je napad funkcionirao dobro, malo smo ih puštali, ali obrana mora biti bolja i nema straha", rekao je Vranković. Reprezentacija u subotu u 18.30 ima trening, nakon čega slijedi onaj srpske reprezentacije.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.