Zagreb osniva ustanovu za pružanje skrbi braniteljima

26.10.2017. 20:10:13

GRADSKA SKUPŠTINA Zagrebačka Gradska skupština u četvrtak je na sjednici većinom glasova donijela odluku o prihvaćanju prijenosa osnivačkih prava nad Ustanovom za sveobuhvatnu skrb o pripadnicima 1. gardijske brigade "Tigrovi" i Jedinice za posebne namjene MUP-a RH Rakitje na Grad Zagreb i obavljanju osnivačkih prava i obveza. Grad Zagreb i Udruga Tigar 90/91 Rakitje suosnivači su Ustanove za sveobuhvatnu skrb o pripadnicima 1. gardijske brigade "Tigrovi" i Jedinice za posebne namjene MUP-a RH Rakitje. Radi se o jedinstvenoj ustanovi u Hrvatskoj koja je osnovana radi pružanja sveobuhvatne skrbi za branitelje na jednome mjestu. Ciljane grupe korisnika su pripadnici "Tigrova" i Jedinice za posebne namjene MUP-a RH Rakitje i članovi njihovih obitelji te drugi hrvatski branitelji iz Domovinskog rata i članovi njihovih obitelji u iznimno teškim socijalnim uvjetima. Udruga Tigar 90/91 Rakitje je 28. rujna ove godine donijela odluku o prijenosu osnivačkih prava kojom se osnivačka prava nad Ustanovom za sveobuhvatnu skrb o pripadnicima 1. gardijske brigade "Tigrovi" i Jedinice za posebne namjene MUP-a RH Rakitje prenose na Grad Zagreb, kao i Odluku o davanju Ustanovi na korištenje poslovnog prostora Spomen doma Udruge Tigar 90/91 Rakitje, na adresi: Rakitje, Stari Hrast bb. U obrazloženju odluke se navodi da je interes Grada Zagreba da hrvatskim braniteljima omogući da na jednome mjestu mogu tražiti pomoć radi prevladavanja poteškoća u obiteljskome i društvenom okruženju, osigura izravne usluge i pomoć kod privremenog smještaja radi liječenja, učenja ili ostvarivanja prava, kao i u slučaju stambenog zbrinjavanja u iznimno teškim socijalnim uvjetima, te prostorije za organiziranje značajnih obljetnica, raznih sportskih i kulturnih događaja. Tom odlukom utvrđeno je da Grad Zagreb prihvaća prijenos osnivačkih prava nad Ustanovom za sveobuhvatnu skrb o pripadnicima 1. gardijske brigade "Tigrovi" i Jedinice za posebne namjene MUP-a RH Rakitje s Udruge Tigar 90/91 Rakitje te se navodi da će se o tome sklopiti ugovor. Privremeni ravnatelj Ustanove Josip Lucić nastavlja obavljati poslove na toj dužnosti do imenovanja ravnatelja.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.