“Zakon o elektroničkim medijima uskladiti s EU i što prije uputiti u proceduru”

16.03.2021. 11:41:00

Gledatelji koji u Hrvatskoj koriste usluge operatera A1 od 29. ožujka neće moći gledati kanale United Media – N1 i Sport Klub, jer s tom kompanijom nije postignut dogovor o nastavku suradnje.

Na objavu ove informacije, na N1 televiziji, reagirao je i šef SDP-a Peđa Grbin.

“Uloga države kao regulatora je, između ostaloga, spriječiti da zbog utrke za profitom nastrada javni interes i interes korisnika.
U slučaju N1, država u tome nije uspjela i to dva puta:
– prvo, kada je zbog politizacije HTV-a uspjela uprskati priliku da 4. program postane ozbiljan i relevantan news kanal
– drugo, kada propuštanjem da donese i uskladi zakonodavnu regulativu dopušta blokiranje N1 kanala na jednoj kablovskoj platformi.
Neprihvatljivo je da građani izgube jedan od rijetkih nepristranih kanala informiranja, zato od ministrice Obuljen Koržinek očekujem da se Zakon o elektroničkim medijima uputi u proceduru što prije, da bude usklađen sa zakonodavstvom EU i da se umjesto u svrhu cenzure, napiše u korist građana”, napisao je Grbin na Facebooku.


Izvor: N1

Izvorni autor: N1/Foto:n1

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.