Započela je izgradnja Spomen parka Domovinskog rata u Lipiku

04.12.2020. 10:21:00

Danas je započela prva faza izgradnje Spomen parka Domovinskog rata Lipik, a radove je tijekom jutra obišao gradonačelnik Vinko Kasana u društvu Hrvoja Moćana, direktora EXPERT GRADNJA jdoo, čiji radnici rade na izgradnji ove zgrade. Kako je ovom prigodom naglasio gradonačelnik, ovo je svojevrsni poklon lipičkim braniteljima povodom nadolazeće 29. obljetnice oslobođenja Lipika.

Budući Spomen-park Domovinskog rata u Lipiku bit će smješten u produžetku Udinske ulice, u blizini željezničke pruge, ali i postojećeg spomenika braniteljima Varaždinske županije.

Njegov će se elementarni sastav sastojati od travnate livade promjera 40 metara omeđene stazom gdje će se na jednom dijelu vanjskog ruba livade nalaziti spomen-zid na kojem će kao glavni motiv biti urezana imena poginulih branitelja. Na vanjskoj strani zida, u smjeru rijeke Pakre, bit će postavljeni izložbeni primjeri svojevrsnog ratnog oružja, dok će se uz zid sagraditi odgovarajuća zgrada u kojoj će biti smještena spomen-soba i prostori namijenjeni hrvatskim braniteljima Lipika.

Osim izgradnje ovog spomen obilježja, Lipičani će dobiti i ugodno mjesto za boravak, Spomen park Domovinskog rata u Lipiku projekt je kojim će se odati počast hrvatskim braniteljima, istinskim herojima koji su pokazali nevjerojatnu hrabrost i koji su svoje živote dali za slobodu.

Izvor: Compas

Izvorni autor: Matija Kuhlavi/Foto: fah

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.