Započela svečanost promocija vojnih škola u Vukovaru

20.06.2018. 18:36:42

Polaganjem zajedničkog vijenca Ministarstva obrane Republike Hrvatske i Oružanih snaga RH na Memorijalnom groblju i na spomen-obilježju Ovčara u Vukovaru u srijedu, 20. lipnja 2018. simbolično je započela svečanost promocija vojnih škola Hrvatskog vojnog učilišta "Dr. Franjo Tuđman" za potrebe Hrvatske vojske. Polaganju vijenaca nazočio je načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov sa suradnicima te izaslanstvo Hrvatskog vojnog učilišta "Dr. Franjo Tuđman" nakon čega je uslijedilo misno slavlje u Crkvi sv. Filipa i Jakova. U toj prigodi general Šundov još jednom je podsjetio na simboliku grada Vukovara i njegovu važnost za Hrvatsku vojsku, ali i tijek Domovinskog rata. "Na ovaj način pripadnici Hrvatske vojske koji se školuju na HVU odaju počast, priznanje i zahvalnost braniteljima Vukovara i svim žrtvama ovoga grada tako da ja vjerujem da svaki mladi časnik, osobito oni koji završavaju školovanje i koji se promoviraju u prvi časnički čin, ima jedan poseban osjećaj dobiti taj čin dobiti upravo na ovome mjestu", kazao je Šundov. Načelnik GS OSRH general zbora Mirko Šundov "Vukovar je bio od iznimne važnosti ne samo za obranu gada, već i prilika i vrijeme da se u drugim dijelovima Hrvatske bolje organiziramo i naoružamo te tako obranimo našu lijepu Hrvatsku", zaključuje general Šundov. Ulicama herojskog Vukovara održan je svečani mimohod koji je završio polaganjem vijenca kod Križa na Dunavu, podignutom u čast svim poginulim braniteljima za slobodnu Hrvatsku. Poseban ponos što će diplomu nakon petogodišnje civilne i vojne izobrazbe za vojnog pilota primiti upravo u Vukovaru, ne skriva ni poručnica Anamaria Ćurković koja se nalazi među najboljim polaznicima vojnih škola HVU-a "Dr. Franjo Tuđman". "Iznimna mi je čast što sam među nas šestero upravo ja izabrana za najbolju polaznicu 21. naraštaja Temeljne časničke izobrazbe Hrvatskog ratnog zrakoplovstva – vojni pilot. Konkurencija je zaista bila sjajna  i odlučile su nijanse, tako da sam jako sretna što ću u Vukovaru primiti pohvalu kao najbolja, jer ipak je ovo grad heroja" , kazala je poručnica Ćurković i priznala kako je oduvijek željela biti pripadnica pobjedničke Hrvatske vojske i postati vojni pilot. U večernjim satima na Trgu Republike Hrvatske u Vukovaru, održat će se prigodan program za građane gdje će uz Jazz orkestar Oružanih snaga RH te Klapu HRM-a "Sv. Juraj" nastup održati akrobatska skupina "Krila Oluje" te Počasno-zaštitna bojna.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.