Započinju vježbe povodom 30. obljetnice Hrvatske vojske: Sprema se spektakl!

21.04.2021. 10:45:00

Na vojnom poligonu “Eugen Kvaternik” na Slunju u srijedu, 21. travnja 2021. godine, održat će se Dan za medije prvog dijela vojne vježbe „Stabilnost 21/1“, koja se provodi u okviru „Hrvatskog bedema 1991.-2021.“, niza vojnih vježbi povodom 30. obljetnice Hrvatske vojske.

Zbog epidemioloških mjera vojna vježba „Stabilnost“ se provodi na dvije lokacije. Na prvom dijelu vježbe, na vojnom poligonu “Eugen Kvaternik” na Slunju, od 19. do 23. travnja provodi se ocjenjivanje snage 8. hrvatskog kontingenta za sudjelovanje u NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti (Enhanced Forward Presence – eFP) u Republici Poljskoj, dok će se drugi dio vježbe provesti od 26. do 30. travnja 2021. na vojnom poligonu „Gašinci“.

Nositelj vojne vježbe je Hrvatska kopnena vojska, a na vježbi će ukupno sudjelovati do 400 pripadnika Hrvatske kopnene vojske, Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, Zapovjedništva za potporu, Vojne policije i Zapovjedništva za kibernetički prostor.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: Snježana Vučković/Foto: HKoV/E.Nakić

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.