Zar se baš derbi mora igrati na Dan pobjede i Domovinske zahvalnosti

21.06.2017. 11:35:33

Zar se baš derbi mora igrati na Dan pobjede i Domovinske zahvalnosti: Da nije bilo Oluje u kojoj bi ligi igrali Dinamo i Hajduk? Jučer su određeni parovi i raspored odigravanja utakmica nove HNL sezone. Kako smo već pisali prvak države Rijeka na startu prvenstva, već u srpnju, igra protiv Slaven Belupa, dok Dinamo putuje u Istru. Na prvi pogled, naravno, ništa sporno, ništa što se ne događa svake godine iz sezone u sezonu. Međutim, bode u oči ipak jedan podatak. Najveći derbi hrvatskog nogometa između Dinama i Hajduka na rasporedu je u četvrtom kolu u Zagrebu (5. kolovoza), a tada se sastaju i Osijek – Rijeka. Dakle, dva najveća derbija hrvatskog nogometa, četiri najjače momčadi Prve Hrvatske nogometne lige, igraju se 5. kolovoza. Ne treba posebno naglašavati što Hrvatska slavi 5. kolovoza. Naime, ne samo da je potrebno, nego je i nužno, postaviti pitanje kome trebaju dvije velike, najveće utakmice hrvatskog nogometa na Dan pobjede i Domovinske zahvalnost te na Dan hrvatskih branitelja? Dok će čitava Hrvatska biti u Kninu ili na putu prema Kninu, na velikoj proslavi 27. obljetnice Oluje u Zagrebu i Osijeku tisuće navijača umjesto u Kninu navijati će na tribinama. S obzirom na činjenicu da hrvatski klubovi nisu španjolski i da uglavnom ne igraju gotovo cijele godine europske kupove nema dvojbe da se termin 5. kolovoza moga izbjeći. Oba derbija mogla su se, i naravno još se uvijek mogu, prolongirati, odgoditi za koji dan ili tjedan nakon proslave.

Foto: Facebook

Na društvenim mrežama već su krenule reakcije nezadovoljnih građana ovakvim rasporedom odigravanja utakmica nove HNL sezone, dakako, s osvrtom na Dan pobjede i Domovinske zahvalnosti. Da nije bilo Oluje pitanje je u kojoj bi državi i u kojoj ligi igrali Dinamo i Hajduk?

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.