Zar smo svi isti? Nevjerojatno koga je sve Dalija Oreškovic prozvala zbog incidenta na Braču

10.06.2019. 17:55:51

SVI PRIČAJU O INCIDENTU! O brutalnom napadu koji se proteklog vikenda dogodio na otoku Braču, gdje je, pod krinkom nacionalizma, pretučeno petero osoba, danas se na svojem Facebook profilu oglasila predsjednica stranke START, Dalija Orešković. Njezinu oštru osudu ovog čina prenosimo u cijelosti. “Ovo nije priča o huliganima. Ovo je priča o državi i društvu u kojem je došlo do poremećaja temeljnih vrijednosti. Okolnosti pod kojima je došlo do ovog sramotnog incidenta, samo su tek tek jedna u nizu posljedica dekadencije koju je u funkcioniranju države, politike i društva stvorila aktualna vlast. Umjesto poštivanja izvorišnih osnova ustava i ustavnih načela, svjedoci smo povijesnog revizionizma. Umjesto promicanja temeljnih ljudskih prava i zaštite prava manjina, svjedoci smo rastuće netolerancije prema različitostima svih vrsta. Umjesto jednakosti, ravnopravnosti, pravičnosti i vladavine prava, svjedoci smo vremena u kojem „stupovi društva“ poručuju kako pojedini državljani vrijede više, te im se time dopušta da za sebe uzurpiraju veća prava od onih koja imaju drugi. Ozračje iz kojeg proizlaze ovakvi i slični napadi, stvorile su riječi i geste koje su se u proteklih nekoliko godina svjesno i namjerno kao zlo sjeme i loš primjer slijevale sa Pantovčaka i Banskih dvora na sve razine države i društva. Disfunkcionalne institucije i nered u načinu na koji se provode zakoni, prelio se u mržnju i nasilje na ulicama. Posljedice su to, s jedne strane, bahatosti i nebrige vlasti za opće dobro, te s druge strane, naše pasivnosti koja je dopustila da nam vrijednosti i društvene norme kroje najgori među nama. Vrijeme je za promjene, prije nego li postane prekasno.”, napisala je Orešković.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.