ZAŠTO ĆE NEKI GLASOVATI DVA PUTA, A NEKI SAMO JEDNOM

11.03.2021. 11:26:00

Sukladno novom Zakonu na predstojecim lokalnim izborima predstavnici srpske nacionalne manjine glasat će dva puta, dok će svi ostali Vukovarci svoje pravo glasa moći iskoristiti samo jednom!
Iako taj isti Zakon u članku 4. navodi da birač na istim izborima može glasati samo jedanput, ipak je usvojen amandman SDSS-a sto znači da će se nakon redovnih lokalnih izbora na kojima ćemo glasati svi, i većinski narod i manjine, u roku 90 dana provesti dopunski izbori na kojima će pravo glasa imati samo srpska nacionalna manjina koja će birati dodatne članove gradskog vijeća do popunjavanja kvote od 7 vijećnika.
Najvecć paradoks je u tome sto ce vijecnici izabrani na dopunskim izborima, koje su birali iskljucivo predstavnici srpske nacionalne manjine ravnopravno odlučivati o pravima svih građana grada Vukovara, bez obzira na nacionalnost!
Hvala Zagreb!
Objavila je na svojem FB profilu Ivana Mujkić.
Nakon te objave, uslijedili su mnogi komentari, ali izdvojiti ćemo jedan, koji se odnosi na nedavnu prošlost, a objavila ga je 
Zar nismo dokazali da je popis od prije 10 godina NEREGULURAN? zar nisu mnogi, od strane policije, (a čime je indirektno, od strane vladajućih priznata ne regularnosti istog, a samim time i konzumacija UZopnm) kontrolom adresa skinuti s popisa? I sada ćemo to sve zaboraviti i nastaviti sa farsom Izbornog zakona?! Uz još jedan "podzakonski" akt? Može li dublje u mulj?! Totalitarizma. 
I tako će netko glasovati po dva puta, netko jednom, a zahvaliti možemo samo ZNA SE kome. Ako smo po nećemu prvi u Svijetu (osim nekih drugih stvari) to je uporaba "uvlakača". Najviše prava nacionalne manjine imaju u Hrvatskoj, ne zbog Čeha, Slovaka, Rusina, već zbog onih koji su prije 30 godina razarali našu Domovinu, a ponajviše Vukovar i okolicu. Pa bravo HDZ-e!

Izvor: Portal dnevnih novosti

Izvorni autor: Dražen Šemovčan Šeki/Foto:fah

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.