Zastrašujuće: Srbi će zaraditi na pokolju kojeg su odradili u Oluji!

25.01.2015. 13:54:04

Podatak o nagodbi za srbijanske medije prenio je Savo Štrbac, šef dokumentacijskog centra Veritas koji navodi da će medijacija o nagodbi započeti u proljeće. Prema pisanju srbijanskih medija, privatna vojno-konzultantska tvrtka MPRI iz Amerike koju je 2010. godine tužila skupina Srba iz tzv. Krajine zbog pomaganja i obuke hrvatske vojske tijekom operacije Oluja te im prema tužbi pomogla "da izvrši genocid nad Srbima", spremna je za nagodbu u kojoj su Srbi tražili više od 10,4 milijarde dolara odštete. U rujnu je Federalni sud u Chicagu gdje se spor i vodi odbacio veliki dio potraživanja Srba, međutim, sudac John Lee priznao je dio optužnice te prihvatio argumente o zajedničkom pothvatu američke i hrvatske vojske o pljačkanju i uništavanju imovine i to zbog razloga što je, kako navode, hrvatsko-američki dogovor postignut u središtu tvrtke MPRI u Virginiji, na američkom tlu. Podatak o nagodbi za srbijanske medije prenio je Savo Štrbac, šef dokumentacijskog centra Veritas koji navodi da će medijacija o nagodbi započeti u proljeće.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.