ZASTUPNIKA: ‘Čim vidim Hasanbegovića, pomislim na ustaše… Zar mu je SPC oprostila?’

24.02.2016. 12:47:28

On podsjeća da se Hasanbegović pokušao "oprati od ustaške ideologije, ali nije priznao da je pogrešio, niti se ikada izjasnio protiv NDH i ustaša". Zato, kaže, kad ga vidi, odmah pomisli na ustaše, samo mu nije jasno zašto Srbija na sve to šuti. Dragan Crnogorac zastupnik je SDSS-a u Hrvatskom saboru i potpredsjednik te stranke. On je, također, predsjednik Zajedničkog vijeća općine Vukovar (ZVO), a za Zlatka Hasanbegovića nema niti jednu lijepu riječ: – Provokacija je bila i njegovo slanje na proslavu državnosti Srbije koju je u Zagrebu organizirala Ambasada Srbije, a prisustvo u Pakracu je još veća zbog poznatih proustaških stavova hrvatskog ministra i događaja koji je vezan i za zasjedanje Sinoda SPC u Jasenovcu – smatra Crnogorac. On podsjeća da se Hasanbegović pokušao oprati od ustaške ideologije, ali nije priznao da je pogriješio, niti se ikada izjasnio protiv NDH i ustaša. Zato, kaže, kad ga vidi, odmah pomisli na ustaše, samo mu nije jasno zašto Srbija na sve to šuti. – Nevjerojatno je da ni crkva ne reagira, pa ispada da SPC opravdava ministra sa ustaškom kapom iako svi znamo da su u vrijeme NDH ubijani Srbi i predstavnici SPC, rušeni manastiri – naglasio je Crnogorac. On podsjeća da se Hasanbegović pokušao “oprati od ustaške ideologije, ali nije priznao da je pogrešio, niti se ikada izjasnio protiv NDH i ustaša”. Zato, kaže, kad ga vidi, odmah pomisli na ustaše, samo mu nije jasno zašto Srbija na sve to šuti. Na konstataciju kako na dolazak Hasanbegovića treba gledati kao na ministra u resoru koji pomaže obnovu Vladičanskog dvora i vrijedne biblioteke, jedne od najjačih u Hrvatskoj, Crnogorac gleda ovako: – Hrvatska je prihvatila financiranje obnove zahvaljujući srpskim predstavnicima u Saboru. Nije Hrvatska novac dala zato što je htjela, već zato što su se naši zastupnici izborili za to jer je vladičanski dvor godinama propadao.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.