ZATVORENA SJEDNICA Vlada dodijelila novu ovlast DORH-u, ali je proglašena 'povjerljivom'

15.04.2019. 16:59:25

Zatvoreni dio sjednice Vlade u ponedjeljak već uobičajeno je prošao vrlo tajanstveno. Tako je DORH dobio ovlast koja nije pojašnjena u priopćenju jer je dobila status 'povjerljivo'. Na zatvorenome dijelu sjednice Vlade je verificirala stajališta za sastanak Europskoga vijeća održanog 10. travnja. Vlada je dala i novu ovlast Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske. Točka je označena stupnjem tajnosti 'povjerljivo' te daljnje informacije nisu puštene u javnost. Utvrđeni su prijedlozi odluka o davanju suglasnosti za otvaranje Konzulata. Cjelovit materijal Vlada nije mogla objaviti poštujući odredbe međunarodnih sporazuma. Utvrđena su stajališta za sastanak Vijeća za poljoprivredu i ribarstvo (AGRIFISH) koja će se održati nakon kraja sjednice. Kako je riječ o pregovaračkim pozicijama koja će Republika Hrvatska tek zastupati prema drugim državama članicama na sastancima Vijeća, Vlada neće objaviti službeni stav dok se ne održi sastanak. Međutim, javljeno je da će se redovito obavještavati Hrvatski sabor. Vlada je informirana o stanju iskorištenosti sredstava Europskih strukturnih i investicijskih fondova u Republici Hrvatskoj te o pregledu zakonskih prijedloga iz Plana zakonodavnih aktivnosti za 2019. godinu.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.