Završio II memorijalni Carp cup Kolar - Juriša 2019

29.09.2019. 18:05:00

Udruga hrvatskih branitelja RH uz potporu Ministarstva hrvatskih branitelja, te pomoć ZŠRK „Đurđevac“ organiziraju Šaranski kup hrvatskih branitelja i invalida Domovinskog rata na jezeru „Drnić“ Novo Virje u trajanju od 27. 09. do 29. 09. 2019.

Carp Cup je posvećen dvojici poginulih hrvatskih branitelja: Ivici Kolaru i Peri Juriši. To su prve žrtve s područja Đurđevačke Podravine, a bili su pripadnici 1. PB 2. GBR . Poginuli su u četničkoj zasjedi u mjesto Ljubovo, dana 06. 07. 1991. godine.

U sjećanje na njihovu žrtvu, UHB RH organizira ovaj Carp Cup 2. godinu za redom.

Prije početka natjecateljskog dijela, komemorativno smo obilježili ovaj događaj minutom šutnje za sve poginule hrvatske branitelje te prigodnim govorima kojim se sudionike upoznalo sa žrtvom naših suboraca Ivice Kolara i Pere Juriše.

Zatim smo kao predstavnici Udruga, sudionika i MHB položili vijenac i upalili svijeće na gradskom groblju u Đurđevcu kod središnjeg križa, spomenika poginulim braniteljima te na grobu Ivice Kolara.

29.9.2019. u podne je završen Carp Cup "Kolar-Juriša 2019" te smo u 13 sati svečano uručili priznanja, zahvalnice, medalje i pehare pojedincima i grupama koji su sudjelovali u Carp Cupu. Posebno nas veseli što osim branitelja, "dobili" smo malde ljude na vodu, kojima imamo što ostaviti u nasljeđje. Uspomenu i sjećanje, ta da se cup nastavi s generacije na generaciju.

Iako je ovo cup više memorijalnog karaktera, druženja i sklapanja novih prijateljstva, ima i takmičarski dio, pa tako ove godine su rezultati slijedeći:

  1. CT "UHB RH 1"
  2. CT "VESELI IGRAČI"
  3. CT "OH"
  4. CT "BIBALICE"
  5. CT "UHB 2"
  6. CT "NEPODOBNI"
  7. CT "ANTITALENTI", dok je najveću ribu od 22,41 ulovio Hrvoje Bukvić iz CT "OH".

Svečanost i završni ručak su održani u Društvenom domu "Mladen Markač" u Đurđevcu.
Zahvaljujemo se svim sudionicima ovog memorijalnog Carp Cupa i dao Bog da se vidimo i slijedeće godine u još većem broju.

Predsjedništvo UHB RH

Izvor: FOTO:Danijel Pedi/Facebook

Autor: