Zbog filma "Broj 55" iselili farmu konja

23.11.2013. 10:28:26

7c25d5ce7de4b716df101e6e6ccfca6b

U selu Ruča pala je zadnja klapa filma redatelja Kristijana Milića. 180 posavskih konja nije mogla podnijeti buku koja se stvarala kako bi se prikazali stvarni prizori rata.

Domovinski rat završio je prije 17 godina, ali to mučno razdoblje nakratko je oživljeno u selu Ruča pokraj Velike Gorice u kojem se 45 dana snimao film “Broj 55” redatelja Kristijana Milića. Radnja je utemeljena na istinitim zbivanjima, a događa se u rujnu 1991. godine u mjestu Kusonje pokraj Pakraca. Tada su pripadnici A satnije ZNG-a upali u zasjedu, a broj 55 označava broj kuće u koju su se sklonili. Brojni glumci i statisti odjeveni u odore JNA i četnika simulirali su zastrašujuće scene napada uz zvučne i svjetlosne efekte te dim.

Pored kuće, koji su producenti kupili, a na kraju je srušena, u selu se nalazi i pravi oklopni transporter koji je rekonstruiran za potrebe snimanja, dok je na susjednoj kući ispisan i četnički grafit, koji se doista nalazio u blizini originalne kuće.Tijekom snimanja farma sa 180 posavskih konja morala je biti iseljena jer životinje ne podnose buku. Projekt je vrijedan 5,5 milijuna kuna, a finalni proizvod trebao bi trajati oko 90 minuta. – Gledajući do sada snimljene kadrove, mislim da će biti riječ o filmu koji će visoko postaviti ljestvicu za sve buduće hrvatske filmove – rekao je glumac Jan Kerekeš koji igra Kruna.Uz njega igraju i Goran Bogdan, Marko Cindrić, Slaven Knezović, Alan Katić, Darko Milas, Marko Jelić, Asim Ugljen i Samir Vujčić. Film je snimila produkcijska kuća Telefilm za HTV. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.