'Zbog koprivničke Palače pravde ostali smo bez 50 radnih mjesta'

05.06.2013. 11:57:52

Lacković razmišlja o referendumu za izlazak iz Koprivničko-križevačke županije i prelasku u Bjelovarsko-bilogorsku

Nezavisni kandidat Željko Lacković (42) najveće je izborno iznenađenje u Koprivničko-križevačkoj županiji. Gradonačelnik Đurđevca postao je u drugom krugu s uvjerljivih 66,38 posto glasova birača. HDZ-ov i HSS-ov kandidat Vlado Rep ostao je prekratak za više od 1000 glasova. S obzirom da je iza Lackovića već više od desetljeća samostalnog odvjetničkog staža, većina se pita zašto se uopće odlučio za politiku i utrku za čelnog čovjeka u gradu Picoka. - SDP je na vlasti bio 12 godina bez vidljiva učinka, a HDZ je u situaciji da ne nudi radikalniju promjenu u pristupu vođenja grada. Moj najveći motiv bila je ljubav prema svom rodnom gradu, a u ulasku Hrvatske u Europsku uniju vidio sam strašne mogućnosti za naš kraj. Dosadašnja vlast u deset godina nije ni kune povukla iz IPA fondova, a oni su samo bili priprema za strukturne koji su pred nama. Mi ćemo to promijeniti - istaknuo je novi đurđevački gradonačelnik. Trebalo je stati na kraj Nakon što su iz grada otišle institucije poput suda, odvjetništva, Agencije za plaćanje u poljoprivredi, a u fazi odlaska su gruntovnica i katastar, dodaje, procijenio je da je krajnji trenutak da se tome stane na kraj. - Problem je za Đurđevac nastao kada se Koprivnica za prostor vojarne državi obvezala izgraditi Palaču pravde. Urušavanjem njihovih institucija, nastojale su se privući naše jer su tamo sada dvije zgrade koje se nemaju s čim popuniti. Koprivnica nam je uzela 50 kvalitetnih radnih mjesta u javnoj upravi - rekao je Lacković, koji ne skriva da je nezadovoljan i odnosom Županije prema Đurđevcu. - Sve što iz Županije ide u zemlju je nevidljiv novac. Istina je, ako se nešto ne promjeni, razmišljamo o referendumu o odcjepljenju i prelasku u Bjelovarsko-bilogorsku županiju - poručio je gradonačelnik. Neće primati naknade Najavio je da će raditi na racionalizaciji gradskih troškova jer mase plaća, kaže, trenutačno probijaju realnost. Tome će i sam pridonijeti jer će biti volonter i obavljati funkcije bez naknada. Nova radna mjesta vidi u turizmu i proizvodnji hrane. - Moramo konačno iskoristiti Hotel Picok, Đurđevačke pijeske i park šumu Borik te geotermalne izvore u proizvodnji voća i povrća - kazao je Lacković. 'Nećemo izgubiti status grada' Đurđevac ima nešto manje od devet tisuća stanovnika, ali Lacković se ne boji da će izgubiti status grada. Kaže da nema ništa protiv smanjenja broja lokalnih samouprava, no uvjeren je da do toga i dođe, to bi za njih bio samo plus jer bi im se natrag vratile ona mjesta koja su nekad bila dio bivše Općine Đurđevac. Na tom tragu naglasio je da moraju intenzivno raditi na stvaranju komunalne infrastrukture, a želja mu je i oformiti jako komunalno poduzeće. Jedan od planova kojih ima je i osnivanje razvojne agencije čija je svrha privući ljude s potrebnim znanjem za napredak. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.