Zbog misionarske poze Srbin prešao na katolicizam

19.08.2013. 17:32:44

Nesvakidašnja nezgoda Nemanju Brankovića je nagnala da razmisli o zagrobnom životu i religiji. Mladi Nemanja ni po čemu nije odskakao od svojih vršnjaka. Preko tjedna je radio, vikendom se našikavao i pravio kaos, ali je bio vjernik i sljedbenik svoje crkve u kojoj je kršten i u kojoj se planirao vjenčati. Međutim, sudbina je uplela svoje prste. Ovog se vikenda Nemanja obreo u svom omiljenom narodnjačkom klubu i, kao i inače, odlučio se zabaviti s jednom djevojkom koja mu se sviđala. Nakon par pića odlučio joj je prići i osvojiti je, što je i uspio ritualnim pokazivanjem svojih muških vrlina. Nemanja je odlučio sjajnu večer okruniti seksualnim odnosom jer dotad nije imao previše uspjeha kod žena. Štoviše, imao je odnose tako rijetko da nikad nije prakticirao misionarsku pozu. Ovaj put je to odlučio nadoknaditi s mladom damom u sobi. 'Lijepo smo uživali, malo se grlili, a onda smo se odlučili konzumirati svoju strast u misionarskom položaju. Sve je išlo glatko kako treba, a onda se nešto u meni prelomilo. Pogledao sam svoj križ na prsima, pa njen križ na prsima, pa križ koji je visio u njenoj sobi, pa sam se sjetio svog križa koji visi na retrovizoru auta i onda sam rekao... Ne sjećam se što sam rekao, samo sam znao da moram otići u crkvu Sv. Karla Boromejskog i tamo se krstiti. Osjetio sam poziv da moram ostaviti svoju dosadašnju vjeru i prijeći u katolike jer ću na taj način biti bliže Isusu', kaže Nemanja. Pobožne misli nisu dobro sjele Nemanjinoj partnerici koja je, kako kaže Nemanja, rekla kako će svim prijateljicama reći da ga izbjegavaju i da pogotovo nemaju seksualne odnose s njim. Nemanja pak tvrdi da o seksu ne razmišlja i da su mu sada prioriteti drugačiji. 'Sada me zanima samo zagrobni život te ljubav prema Bogu i čovjeku', kratko će. Nevjerojatan razvoj događaja nagnao je eminentne svećenike Katoličke crkve u Hrvatskoj da komentiraju slučaj. 'Uz ovakvo čudo moramo razmisliti o uvjetnom dozvoljavanju predbračnih odnosa, odnosno da se predbračni odnosi mogu prakticirati, pod uvjetom da nakon njih slijedi prelazak na katolicizam', rekao je prečasni Juraj Jezerinac. Izvornu vijest možete pogledati ovdje

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.