Zbog Penavina prosvjeda Đakić sportske igre HVIDRA-e seli iz Vukovara!?

24.09.2018. 16:15:08

Sportske igre Hvidre, koje se trebaju održati od 12. do 14. listopada u Vukovaru, u vrijeme kad je gradonačelnik Ivan Penava najavio prosvjed protiv institucija zbog nerješavanja ratnih zločina, mogle bi biti odgođene ili preseljene u drugi grad, piše Jutarnji list. Takva se informacija, naime, već nekoliko dana spominje u braniteljskim krugovima. A da bi priča mogla krenuti u tom smjeru, dalo se zaključiti i iz onoga što je predsjednik Hvidre i HDZ-ov saborski zastupnik Josip Đakić rekao u četvrtak nakon sastanka kod ministra Tome Medveda. Đakić je, naime, nakon sastanka na kojem je bio i Penava na novinarske upite hoće li se Hvidra pridružiti prosvjedu odgovorio: – Zasad ne. U ranijim odgovorima Đakić je sugerirao da se prosvjedom zapravo iskorištava žrtva Vukovara  i iskazuje zabrinutost za 1200 pripadnika Hvidre kao da je riječ o maloj djeci koju on vodi na izlet. – S obzirom na to da dovodimo 1200 ljudi, odgovorni smo i ozbiljni za to što će i kako biti. Ne želimo da pripadnici Hvidre budu uključeni u procese nekih koji žele iskoristiti žrtvu. Još ćemo saslušati što o svemu ima reći Državno odvjetništvo, a onda ćemo donijeti odluku i o tome hoće li Hvidra uopće imati svoje igre u Vukovaru. Odlučit ćemo nakon još jednog sastanka – rekao je u četvrtak Đakić. Doznajemo kako je moguće da se igre ponovno održe u Makarskoj kao i prošle godine, iako je u opciji još nekoliko dalmatinskih gradova. Konačna odluka o tome navodno će biti donesena sljedeći tjedan na sastanku Glavnog odbora Hvidre. Spomenimo i da neke od Hvidrinih podružnica, kako su nam rekli, ne dijele stav svog čelnika Josipa Đakića kad je riječ o prosvjedu u Vukovaru. Razmišlja li čelništvo Hvidre doista o promjeni lokacije sportskih igara ili se radi o još jednom pritisku na gradonačelnika Penavu s obzirom na to da jedan takav događaj u kratko vrijeme nije lako organizirati i “premjestiti”, tek će se vidjeti.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.