ZBOGOM PRIVATNOSTI: Ubrzo će vas na Facebooku moći pronaći bilo tko

11.10.2013. 10:05:55

Ono što se najavljivalo još prije deset mjeseci ubrzo će se i dogoditi. Naime, u kroz sljedećih nekoliko tjedana Facebook će u potpunosti ugasiti opciju privatnosti preko koje ste mogli odlučiti je li vas moguće pronaći prilikom pretraživanja.

Ako ste korisnik Facebooka možda se sjećate kada vam je u prosinuc prošle godine bila ponuđena opcija ‘Who can look up your Timeline by name?’. Svi koji su željeli uključili su je, a onima koji je nisu koristili Facebook ju je ugasio. Međutim, opcija će ser sada nepovratno ugastiti svim korisnicima. ‘Za mali postotak korisnika koji koriste ovu opciju uključili smo obavijest i odsjetnik da je tijekom nadolazećih tjedana gasimo. Koristite li je ili ne, opciju privatnosti i vidljivosti sadržaja koje objavljujete na Facebooku najblje je određivati u svakoj pojedinoj objavi’, stoji između ostalog u službenoj objavi društvene mreže. Dobra vijest je ta da korisnici koje ste blokirali u svakom slučaju neće moći doći do vašeg profila. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.