Zekanović : Smatramo da je bilo kakvo izjednačavanje žrtve i agresora neprihvatljivo

25.08.2020. 16:51:00

Smatramo da je bilo kakvo izjednačavanje žrtve i agresora neprihvatljivo, a svaka relativizacija događanja vezanih uz Domovinski rat ne pridonosi normalizaciji odnosa.

 Svi oni koji žele normalizaciju odnosa između Hrvatske i Srbije te normalizaciju odnosa između Hrvata i srpske nacionalne manjine moraju znati da do istinske pomirbe može doći tek onda kada agresor konačno prizna da je bio agresor.

 Kada bi SDSS koji je predstavnik jednog dijela srpske nacionalne manjine konačno jasno i nedvosmisleno priznao povijesnu istinu da su dijelovi Hrvatske bili okupirani i da su pripadnici te nacionalne manjine htjeli uništiti državu Hrvatsku, sigurni smo da bi to bio prvi veliki korak.

 Također smatramo kako je jedino priznanje i odgovornost Srbije za agresiju na Hrvatsku preduvjet za dobrosusjedske odnose naše dvije države.

 Odlazak najvišeg izaslanstva Republike Hrvatske u Grubore na ovaj način ne pridonosi normalizaciji, nego je isključivo uvjet SDSS-a Andreju Plenkoviću u okviru novog koalicijskog sporazuma HDZ-SDSS.

 Svaka nevina žrtva zaslužuje pijetet, svaki zločin treba osuditi i zločince kazniti, no za normalizaciju je potrebno priznavanje povijesne istine.

Izvor: Hrvatski glasnik

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.