Zekanović tvrdi: Preda mnom su neki novi projekti, nisam igrač HDZ-a

17.12.2021. 14:10:00

Zastupnik Hrvatskih suverenista Hrvoje Zekanović, koji je nedavno zbog poziva na cijepljenje smijenjen s dužnosti predsjednika saborskog Kluba te stranke, potvrdio je u petak kako očekuje da će na današnjoj sjednici Predsjedništva biti isključen iz stranke. 

"Po proceduri to je pokretanje stegovnog postupka kako sam shvatio, očekivao sam to“, izjavio je Zekanović Hini i istaknuo da zbog toga neće raditi probleme.

"Olakšat ću im izlazak iz stranke, kad pokrenu postupak napravit ću što god treba da taj postupak bude što brži i bezbolniji za sve", kazao je i dodao da se zbog svega toga "ne osjeća loše".

"Mislim da je to logičan put, ako se oko neke ključne teme stavovi mimoilaze, onda ne možete ni biti zajedno, to je tako", rekao je, ne želeći izreći ni jednu ružnu riječ o, praktički, bivšoj stranci.

Zekanović, koji je u Šibeniku, neće danas doći u Zagreb na sjednicu Predsjedništva Hrvatskih suverenista.

"To ćete morati pitati njih, o stranačkim kolegama ne želim loše govoriti jer sa njima sam proveo dosta vremena", odgovorio je na pitanje kakvo je stanje duha u Suverenistima ako članove isključuju zbog jednog govora.






Na upit što će biti sa Suverenistima za koje je izjavljivao da su njegov projekt, konstatirao je da neki projekti uspiju, a neki propadnu.

"Taj moj projekt je za mene završio, idem u neke nove, Suverenisti će ostati u mom projektu, ali na neki svoj način", kazao je Zekanović i naglasio da nije jedni kreirao Suvereniste, ali neće ni "kriti da je bio idejni začetnik, lokomotiva dugi niz godina".

Nisam HDZ-ov igrač; Most bi i dalje s njima da ih Plenković nije potjerao

Odlučno je odbacio teze da je sve napravio jer je, zapravo, HDZ-ov igrač. 

Nisam nikad bio član HDZ-a, jedni sam napustio koaliciju s HDZ-om, podsjetio je zastupnik, a onima iz njegovog političkog spektra koji mu prigovaraju da je sa HDZ-om, a na lokalnoj razini s njim koaliraju, poručio da je "komentar suvišan".

"A glede Mosta koji to tvrdi, oni bi i dalje bili s HDZ-om da ih Plenković nije potjerao", rekao je Zekanović.

Hrvatski suverenisti za poslijepodne su najavili konferenciju za novinare predsjednika te stranke Marijana Pavličeka i članova Predsjedništva, na kojoj će iznijeti zaključke Predsjedništva o recentnim medijskim istupima supredsjednika Suverenista Zekanovića o pandemiji covida.

Izvor: Tportal

Izvorni autor: V.P.P./Foto: Patrik Maček/PIXSELL

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.