ZELENE BERETKE (BIH) PRIJETE HRVATIMA I SRBIMA: ‘Na zapovijed Izetbegovića, nas 100.000 je spremno’

11.12.2017. 11:34:59

STRAŠNA PRIJETNJA Smrt generala Slobodana Praljka za sobom je polučila očekivane reakcije tuge i nemoći, kao i ljutnje te „podgrijavanja” ratne retorike koja ne jenjava. Huškanje ovog puta dolazi iz redova bivših muslimanskih boraca, pripadnika „Zelenih beretki” koji su čestitali Bakiru Izetbegoviću na otimanju mikrofona članu predsjedništva BiH Draganu Čoviću, te se oglasili javnim priopćenjem iz kojeg se može iščitati neugodna poruka: „Želimo čestitati i dati punu podršku Bakiru Izetbegoviću na odbrani naše domovine u već dogovorenom srpsko-hrvatskom scenariju za uništenje BiH. Vaš patriotizam je pokazao neprijateljima naše domovine da je Sarajevo glavni grad i da se u njemu odlučuje o budućnosti BiH, a zlonamerni pojedinci treba da shvate da su prošla vremena kad se upravljalo iz Beograda i Zagreba našim sudbinama. Onako kako smo stajali iza našeg vrhovnog komandanta rahmetli Alije Izetbegovića tako isto stojimo i iza tebe, Bakire Izetbegoviću, sa više od 100.000 iskusnih vojnika – veterana rata”, stoji u priopćenju Zelenih beretki. Iako službena Srbija još uvijek nije reagirala na ovu otvorenu prijetnju ratom, naslovnice su im pune komentara vojnih stručnjaka: „U BiH postoje grupe motivirane za sukob. Mnogi su obučeni ne samo u vojnom nego i u terorističkom smislu. Dio njih je prošao i ratišta Islamske države i sposoban je za borbu u najtežim uvjetima. Ovo ne smijemo podcijeniti, pogotovo što je fanatizam kojim su zadojeni sam po sebi opasan”, izjavio je potpukovnik Ljuban Karan. Za razliku od njega, banjalučki analitičar Anđelko Kozomara, smatra da su Zelene beretke – beznačajne: „Oni su razočarani time što su izgubili sve bitke u kojima su sudjelovali. Djeluje zaista smiješno da danas netko u BiH može okupiti 100.000 ljudi. Ti iz ‘Zelenih beretki’ danas imaju najmanje 50 godina, debeli su, uglavnom pijani i smiješno je pričati da su sposobni za bilo kakvu borbu…

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.