Željka Markić osnovala stranku U ime obitelji – Projekt domovina

15.09.2015. 08:57:29

ŽELJKA MARKIĆ ipak izlazi na parlamentarne izbore. Prije tjedan dana osnovala je stranku koju su nazvali “U ime obitelji – Projekt domovina”. U Registar političkih stranaka pri Ministarstvu uprave upisana 10. rujna ove godine. Predsjednik stranke je Krešimir Planinić, odvjetnik koji se profilirao kao jedan od čelnih ljudi pokreta “U ime obitelji”. Sjedište stranke je na adresi Ulica kralja Zvonimira 17 u Zagrebu. Radi se o gradskom prostoru kojeg je udruzi Željke Markić besplatno na korištenje ustupio gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.
Udruga “U ime obitelji” u fokusu javnosti su se našli kada su prikupili dovoljno potpisa za referendum o braku ubacivši definiciju braka u Ustav kako bi se spriječili gej brakovi. Njihov drugi pokušaj referenduma o izmjenama izbornog zakona je propao jer nisu prikupili dovoljno potpisa.
Za prvi referendum imali su svestranu pomoć Crkve, desno orijentiranih stranaka, između ostalih i HDZ-a dok je na drugom izostala potpora HDZ-a. Markić je prije nekolika dana pak najavila da će na izbore izaći samostalno jer jer je veliki protivnik predizbornih koalicija. Stranku je prije dvadesetak dana osnovala i splitske gradske vijećnice Marijane Puljak‘. Naziv stranke je “Pametno” a stranka je proizašla iz inicijative  – Za pametne ljude i pametan grad.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.