ŽIVA SPRDNJA: Mesić ; Nakon Jure i Bobana, nakon Gadafijevog šatora, Kumrovca - najljepše mu je s Pupovcem u Srbu

13.06.2013. 11:59:41

Stjepan Mesić jedinstvena je pojava u hrvatskoj politici, naravno,  sramotna pojava, inače ne bi mogao biti jedinstven kada ne bi bio sramotan. Možda jedini relevantni političar koji je bio, ili još uvijek je, zadojen s obje totalitarne ideologije koje su poharale svijet od početka do kraja 20. stoljeća, dakle, komunističke i naci-fašističke ideologije. Kao čovjek koji se izgubio u demokraciji, poliičar koga je vrijeme pregazilo budući da je uvijek bio barem pedeset godina iza sveg vremena, Mesić je postao 'živa sprdnja', kako ga neki desni hrvatski mediji vrlo duhovito tituliraju. Čovjek koga ustaše ne trebaju, koga se ljevica odrekla, a ni Karamarko ga ne spominje, čak ga se ni u Haagu više ne sjećaju,  jedino tko još uvijek za njim uzdiše je Milorad Pupovac, profesor koji sanja Mesićevo ukazanje u Srbu i svake godine mokri snovi ekskluzivnog zastupnika srpske nacionalne manjine se ostvaruju. Nakon Australije, izgubljenih čekova, nakon Jure i Bobana, nakon slova 'U' ispod bradice, nakon Gadafijevog šatora i Castrove rezidencije, nakon Kumrovca i nakon 'srpskih opanaka', Mesić se najbolje snalazi ipak u Srbu, još nekoliko tjedana i 'živa sprdnja' doći će na svoje, srećom, samo za jedan dan, na proslavu 'antifašizma', na mjestu gdje su ubijali četnici kada su digli 'ustanak' protiv običnog naroda., doduše hrvatskog, no, opet naroda, koliko god bilo dozvoljeno Hrvate tamaniti. Naravno, nije Pupovac jedini koji gaji nježne osjećaje prema reformiranom ustašoidu, iako je njegova ljubav beskonačna, posebno kada znamo da je Hrvatska prepuna frendova Save Štrbca, pa bi tako oficir Zoran Pusić kada bi mogao i kada bi imao ovlasti sam  dodijelio maršalski čin Stipi Mesiću, no, srećom, ne može, iako je čin maršala jedini čin koji bi odgovarao Mesićevim zaslugama u Domovinskom ratu, da ne spominjemo poraće. Mnogi hrvatski branitelji dobili su vile, dvorce i palače, neki su se od sreće i ubili, samo je Mesić časno zaradio tek obične stanove vrijedne milijune kuna.  Zar to nije povijesna nepravda? Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.