ZLOČIN BEZ KAZNE: Više metaka u tijelu, nego godina života (foto-video +18)

20.01.2020. 14:32:00

Prije nekoliko mjeseci, točno 29. 11. 2019. godine u Vukovaru je održana izvanredna tiskovna konferencija u kojoj je sudjelovala  Udruga Zagrebačkih dragovoljnih branitelja Vukovara i Udruga Žene u Domovinskom ratu Zadar, s obitelji Štefančić iz Borova Sela te Koordinacijom udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara. Ista je sazvana o podnošenju kaznenih prijava protiv počinitelja ratnih zločina koji su 20./21. 3. 1992. godine ubili  Bernardicu Štefančić (52)Martinu Štefančić (4)   i teško sam smrtno ranila  Željka Štefančića (32), a o istom je govorio Nikola Kajkić, policijski istražitelj za ratne zločine na ovom područuju, bez sumnje očigledan što je otišao malo dalje od drugih. Pokojno dijete, Martina, ima svega četiri godine, a u tijelu je pronađeno pet zrna streljiva. Istoj su nazočili i bliža rodbina Štefančić. Prvi je govorio Zdenko Štefančić, otac Martine, koji je podnio kaznenu prijavu, jer nakon 27 godina nisu procesuirali zločinci ovog svirepoga i mučnog ubojstva. Prozvani su premijer i ministar MUP-a, glavni državni odvjetnik zbog nerada.  Podsjećamo na detalje iste, zbog mogućeg sabora ili provođenja rješavanja slučajeva.

Nikola Kajkić, prikazuje fotografije očevida stradavanja obitelji Štefančić, a sam slijed svega je apsurdan. Počinitelji ovog kaznenog djela su sedmorica koji su uhapšeni od strane milicije SAO "Krajine", kasnije pušteni.

Nikola Kajkić smatra da su počinitelji ovog kaznenog djela, a to su  Veselku Maksimoviću zv. Palestinac, Mladen Maksimović zv. Mađar - Marko Ilić Maki (osobno ubio malu Martinu), Radovan Lukić zv. Ćeles, Dragan Savić, Goran Simić zv. Bosanac, Zdravko Milošević i Zoran Ostojić. ,  Pronađene čahure pištolje TT - 7,62 mm, samo jedna osoba ima takav pištolj.

U Borovom Selu žive tri i pol tisuće stanovnika, a barem njih tisuće i pol znaju za zločin, ali svi šute. Koliki su uz sve svjedoke i materijalne dokaze te podnešenu kaznenu prijavu, policija, DORH i ostale službe, jer zločinci nisu dostupni hrvatskim organima, ali svjedoci su. Zar, ne radi o skupu indicija, već je slučaj sa dosta materijalnih dokaza, nije li dovoljno, da se krene u istragu? Dugo je vremena prošlo od zločina, zar treba proći i toliko dugo za pokretanje istrage ili njenog nastavnika? Zamislite još, na žalost, ima još ubijenih djece a ubojice slobodne šeće na slobodi. 

Samo podsjećamo na jednog maskara, isti će se riješiti u Zadru (gdje se nalazi dio obitelji Štefančić), već je tamo gdje se dolazi, nije ni bitno tko je istraživao, obitelj Štefančić, ne želi proživljavati još jednom pakao, a za početak je zločin trebao ispitati druge , a ne samo njih.

Izvor: Portal dnevnih novosti

Izvorni autor: Dražen Šemovčan Šeki/Foto: DŠŠ/Video:Krešimir Cestar

Autor: