Zna li srpski komentator Milojko Pantić o čemu govori kada napada hrvatsku predsjednicu?

10.07.2018. 10:27:18

Šutio i novinar N1 televizije Petar Štefanić U emisiji Pressing regionalne N1 televizije kod bivšeg novinara HRT-a, Petra Štefanića, gostovao je, kako smo već pisali, kontroverzni Milojko Pantić, koji je za vrijeme Miloševićevog zločinačkog režima bio važna faca režimske utvrde, dakle, RTS-a. Riječ je o dugogodišnjem srpskom sportskom novinaru i komentatoru te navijaču Crvene zvezde. S obzirom kako smo već pisali o tome ne treba se ponavljati, osvrnimo se tek na jedno pitanje voditelja Štefanića i na jedan odgovor Milojka Pantića. Naime, Štefanić je upitao Pantića što misli o izjavi bivšeg Šešeljevog šegrta aktualnog predsjednika Srbije, Aleksandra Vučića, koji je rekao da ga je nerviralo kako je komentator RTS-a navijao za Hrvatsku u utakmici polufinala SP-a protiv Rusije? ”To je plitkoumni nacionalistički populizam. Možete li zamisliti bilo kojeg državnika u Europi iz 20. stoljeća da uopće daje izjave o utakmici ili da ulazi u svlačionicu i grli i ljubi oznojene sportaše. To pokazuje da politički lideri u Srbiji i Hrvatskoj nisu pravi politički lideri….” Posve je razumljivo da to ne zna Štefanić s N1 televizije, iako bi to kao novinar morao znati, no, čudno je kada to ne zna Milojko Pantić, koji je inače u svom odgovoru Štefaniću napao i hrvatsku predsjednicu, Kolindu Grabar-Kitarović, koja je nakon pobjede Vatrenih protiv Danske i Rusije ušla u svlačionicu Vatrenih te je čestitala Vatrenima na velikom uspjehu. Naime, govorimo o Angeli Merkel, koja je DOSLOVNO isto učinila što i hrvatska predsjednica samo prije četiri godine na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.  Merkel je ušla je u svlačionicu njemačkih reprezentativaca te izborniku Lowu i igračima čestitala naslov prvaka, a i više ih je puta s tribina bodrila te 2014. Je li Merkel kancelarka Šešeljeve Srbije i vođa ”državnih razbojnika” u spomenutoj zemlji ili je kancelarka jedne ipak demokratske Njemačke, države u kojoj demokracija postoji desetljećima? Nemoguće je da Štefanić i Pantić nikad nisu čuli za Merkel, kad su već čuli za Vuka Draškovića, s kojim se Pantić tako rado druži. Što se dogodilo na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi 2010. godine kada su Španjolci u polufinalu Svjetskog prvenstva svladali Njemačku i izborili finale? Tko je ušao u svlačionicu, dočekan velikim pljeskom, ”oznojenih španjolskih nogometaša”? Pantić ni o tome nema pojma. A možemo se vratiti i u 20. stoljeće, koje je očito Milojko zamijenio za 21. stoljeće, naime, mi već skoro 18 godina živimo u 21. stoljeću. Dovoljno se sjetiti Helmuta Kohla, Jacquesa Chiraca… Milojko Pantć, inače, sam sebe smatra nogometnom enciklopedijom, međutim, hrvatskom doajenu sportskog novinarstva, Antonu Samovojski, nije ni do gležnja.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.