Znamo da blokade cesta nisu legitimne, ali na to nas je natjerao Jakovina

10.08.2013. 14:23:03

Znamo da blokade prometnica nisu legitimne, ali na to su seljake primorali potezi ministra Jakovine, izjavio je danas, četvrtoga dana seljačkih prosvjeda predsjednik Zajednice udruga seljaka Slavonije i Baranje Antun Laslo, ponovivši da će seljaci u blokadama ustrajati do ispunjenja zahtjeva. U izjavi Hini Laslo je ponovio kako će blokada prometnica potrajati barem do ponedjeljka, odnosno do novoga sastanka s ministrom poljoprivrede Tihomirom Jakovinom, iako drži da od toga sastanka ne treba previše očekivati. Kazao je i kako su otvoreni i novi prosvjedni punktovi - kod Trpinje, u Vukovarsko-srijemskoj županji te na valpovačkom području. Upitan kako komentira sinoćnju izjavu ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine kako blokade prometnica, pritisci i ucjene nisu legitimni, Laslo je odgovorio kako seljaci znaju da blokade nisu legitimne, ali da su ih na to primorali potezi ministra Jakovine i Ministarstva poljoprivrede. Zbog njihovih je poteza, istaknuo je, došlo do znatnog pada cijena poljoprivrednih proizvoda. Za ministrovu izjavu kako dodatni zahtjevi za isplatom poticaja nisu realni, Laslo je ustvrdio kako ne zna zbog čega ne bi bili realni. "Ne znam kako bi ministar reagirao kad bi mu plaća bila smanjena za 30-40 posto, a njegov zahtjev za povratom toga iznosa netko ocijenio nerealnim", poručio je Laslo. Seljaci su započeli prosvjede 7. kolovoza, u nekoliko kontinentalnih županija, tražeći ostavku ministra Jakovine, sastanak s premijemom Zoranom Milanovićem te isplatu preostalog dijela poticaja i bolju otkupnu cijenu pšenice. (Hina) Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.