Zrakoplov iz Tunisa s 14 putnika sletio na otok Krk

09.04.2020. 15:46:00

Zrakoplov Jasmin Airwaysa kojim je iz Tunisa doputovalo 12 hrvatskih državljana i dvoje državljana susjednih zemalja na povratku u matične zemlje sletio je u četvrtak oko 14,30 sati u riječku Zračnu luku na otoku Krku, doznaje se od ravnatelja te zračne luke Tomislava Palalića.

Iz Županijskog stožera Civilne zaštite izvijestili su da putnike dočekuju sanitarni inspektori, epidemiolozi i policija, a dalje će biti upućeni prema epidemiološkom protokolu svojim domovima u samoizolaciju ili u bolnicu ako budu imali simptome bolesti.

Zrakoplov kojim su doputovali ima 110 mjesta pa su putnici sjedili međusobno prilično udaljeni, poštujući propisana pravila.

Prema podatcima Županijskog stožera, u crikveničku Thalassotherapiju danas je prevezeno još 10 osoba s blagim simptomima infekcije koronavirusom pa ih je ondje trenutačno 16.

Riječ je o osobama pozitivnima na koronavirus koje su bez simptoma ili imaju blaže simptome bolesti te su, kako bi im se omogućili bolji uvjeti te rasteretili riječki bolnički kapaciteti, prevezeni u Thalassotherapiju.

 

(Hina) xhsup ybdj

Izvor: Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.