Županjske Delte obilježile 22. obljetnicu osnutka

10.09.2013. 08:36:35

PRISJETILI SE SVOJIH SUBORACA...

ŽUPANJA - Dostojanstveno, mirno, u molitvi, ali i vrlo emocionalno u izjavama za medije, obilježili su pripadnici SJP Delta Županja 22. obljetnicu od osnutka, te se kod spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima prisjetili i svojih poginulih, nestalih i umrlih prijatelja i suboraca.

“Kroz Delte je prošlo 350 djelatnika, što pričuvnih, što aktivnih. Obljetnice su uvijek i teški trenutci, no mi imamo obvezu prema obiteljima poginulih, nestalih i umrlih”, poručio je predsjednik SJP-a Delta Đuro Merc. Vlč. Marko Peulić predvodio je molitvu ispred spomen-obilježja, naglasivši kako uspomena na pripadnike specijalne policije među nekim ljudima može izblijedjeti, no ne i među njihovim prijateljima i suborcima, brojna su izaslanstva položila vijence i zapalila svijeće.

"Željeli smo da i prilikom 22. obljetnice osnutka specijalne jedinice policije imamo prigodu i za druženje i razgovor s prijateljima iz različitih dijelova Hrvatske, ali i susjedne bosanske Posavine, stoga smo organizirali na Biđu u Cerni i ribolovno natjecanje, te druženje kroz koje službeno označavamo završetak Ljetnog kampa Delta 2013., u kojemu su ove godine prvi put boravila i djeca iz Krapinsko-zagorske županije, Zagreba, Rijeke i županjske Posavine", istaknuo je predsjednik Delti Đuro Merc.

Izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije na polaganju vijenaca predvodio je zamjenik župana Zdravko Kelić, dok je izaslanstvo Grada Županje predvodio dogradonačelnik Kruno Šarić.

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.