ZVUK KOJI LEDI KRV U ŽILAMA: Ovo je snimka potresa koji je noćas pogodio Petrinju

17.08.2021. 15:31:00

Seizmografi Seizmološke službe RH su prošle noći u 1.58 sati zabilježili prilično jak potres s epicentrom kod Petrinje.

Magnituda potresa iznosila je 4,2 prema Richteru. Potres se osjetio kilometrima daleko, a probudio je i veliku većinu građana Zagreba koji su u strahu od novog potresa proveli besanu noć.

Na Facebook stranici “HR Vrijeme” je objavljen video koji je zabilježio jezive trenutke potresa, a kojeg je zabilježio Sandro Marković.

Zvuk je zastrašujući i uistinu ledi krv u žilama, ako se uopće usudite ga poslušati.

Ovo nije jedini potres koji je noćas zatresao Hrvatsku. Manje od pola sata nakon prvog potresa, u 2 sata i 27 minuta zabilježeno je slabo podrhtavanje, ponovno s epicentrom kod Petrinje. Magnituda potresa iznosila je 2.8 prema Richteru, a intenzitet u epicentru III-IV stupnja EMS ljestvice, potvrdili su u Seizmološkoj službi.

Treslo se i Dalmatinskoj zagori. Naime, seizmološka služba izvijestila je da je u 8 sati i 40 minuta zabilježen slab potres s epicentrom kod Dolića Drage, 13 km SZ od Imotskog. Magnituda potresa iznosila je 2.9 prema Richteru, a intenzitet u epicentru III-IV stupnja EMS ljestvice.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: Ivana Jurišić/Foto: EMSC

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.