17 TUŽBI ZA GENERALA

04.10.2020. 09:42:00

Za razliku od Vrdoljaka neke njegove kolege, poput obitelji Rade Šerbedžije nemaju takvih i sličnih problema. Njih nitko ne ganja ni za nepropisno parkiranje. Oni su dobili ili dobivaju gotovo sve od države, za koju se nažalost nisu borili. Čak imaju na uživanje i dio Brijuna, gdje „noga majke koje su stradale u ratu ne mogu doći“ (ako ne plate ulaznicu).

Nu, problem je puno dublji. Većina onih koji se danas bave hrvatstvom i domoljubljem mora računati na probleme ili pak da će u tzv. velikim medijima biti popljuvana i zgažena

Napisao: Mladen Pavković

Ovih dana jedan dio (pretežno lijevih) medija bruje o financijskim problemima jednog od najpoznatijih i najboljih hrvatskih redatelja i glumaca – Antuna Vrdoljaka. Čini se da se sa snimanjem i prikazivanjem igranog filma i tv serije „General“ o legendi Domovinskog rata generalu Gotovini „sam pokopao“. Navodno ga tuže za 1,6 milijuna kuna, odnosno navodno zasad on i njegovi sinovi, koji imaju tvrtke, morat će odgovarati ili odgovaraju na čak 17 tužbi. Tuže ga da nije poštivao ugovor i stavio propagandnu poruku, ali i neki glumci kojima je navodno ostao dužan, ili bolje rečeno nije do kraja podmirio ugovorne obveze.

Što jeste, a što nije od svega istina, tek će se vidjeti.

Domoljubna tematika

Međutim, za razliku od Vrdoljaka neke njegove kolege, poput obitelji Rade Šerbedžije nemaju takvih i sličnih problema. Njih nitko ne ganja ni za nepropisno parkiranje. Oni su dobili ili dobivaju gotovo sve od države, za koju se nažalost nisu borili. Čak imaju na uživanje i dio Brijuna, gdje „noga majke koje su stradale u ratu ne mogu doći“ (ako ne plate ulaznicu).

Nu, problem je puno dublji. Većina onih koji se danas bave hrvatstvom i domoljubljem mora računati na probleme ili pak da će u tzv. velikim medijima biti popljuvana i zgažena.

Ne daj Bože da neki od njih poput Vrdoljaka ostanu nešto dužni kojem glumcu ili vozaču, kojima bi prije svega trebala biti čast sudjelovati u domoljubnim projektima.

Nije tu riječ samo o filmu, slično prolaze i pisci i nakladnici domoljubne tematike.

Njima kao da se oprašta sve osim uspjeha. (I zarade!).

Lepi Rade, kako ga zovu, nema problema ni s organiziranjem svojih koncerata. Njemu su za razliku od recimo Thompsona i sličnih sve dvorane otvorene, pa i pulska Arena.

A to da razne šerbedžije nisu sudjelovale u obrani ili su u to vrijeme snimale sa ženom ratnog srpskog zločinca, e to im tek sada dolazi na istinsku naplatu.

O filmu i tv seriji „General“ najružnije govore i pišu oni koji misle da su trebali, a nisu se tamo pojavili, kao da je film (baš kao i knjiga) „sveto pismo“.

Korona nije prva vijest

Evo, napokon smo i to dočekali.

Korona više nije prva vijest u središnjoj informativnoj emisija HRT-a (29.9. u 19 sati) već je to izlazak na slobodu iz Remetinca kninske kraljice, teško optužene za teški kriminal u aferi Vjetroelektrane– Josipa Rimac.

Ona je svojim izlaskom, dotjerana kao da je došla s neke modne piste, raspoložena, vesela i sretna, zasjenila i svečanost u svezi blagdana sv. Mihovila-zaštitnika policije.

HRT-ovim urednicima najvažnije je da je Rimac opet tu. U istražnom zatvoru je kaže napisala i knjigu, s naslovom „Mater i ćaća i pet kćeri“, pa narod jedva čeka da je ugleda u knjižarskim izlozima.

Kakva korona, kad nam se vratila kraljica!

Kao bivša državna tajnica u Ministarstvu uprave, zatražila je i vjerojatno će dobiti i plaću po modelu 6+6!

Optužnica za nju i njezine kompanjone navodno iznosi više od 30 tisuća stranica, stoga bi bilo bolje da se iza rešetaka posvetila obrani, ali možda računa da će sve to otići niz vjetar i da će ponovno žariti i paliti, kako samo to ona zna.

S druge pak strane kad je neki hrvatski branitelj izašao iz Remetinca uglavnom ga je dočekao tek netko od njegove najuže obitelji, a novinari – „lešinari“ nisu mu dali priliku da se poput Rimac i njoj slični brani.

Što ćete, tako je, kako je! T

Izvor: Tjedno.hr/PDN

Izvorni autor: Mladen Pavković

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.