AccuWeather objavio veliku prognozu za ljeto: Velike vrućine na Balkanu

19.05.2022. 10:02:00

DANAS će u većini krajeva biti sunčano, na kopnu uz malu i još ponegdje umjerenu naoblaku, a uz obalu i vjetrovito. Vjetar većinom umjeren sjeveroistočni i sjeverni, u gorju s jakim udarima.

Na Jadranu će puhati umjerena bura, ponegdje i jaka s olujnim udarima, osobito podno Velebita. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28 °C, u gorju malo niža.

Sutra nas također čeka sunčano i ugodno toplo vrijeme. Na kopnu vjetar slab do umjeren južni i jugoistočni. Na Jadranu će umjerena i jaka bura tijekom noći i jutra oslabjeti, potom okrenuti na jugozapadnjak, a poslijepodne će zapuhati i umjeren sjeverozapadnjak.

Najniža jutarnja temperatura zraka na kopnu od 4 do 9, na Jadranu od 13 do 18, a najviša dnevna uglavnom od 22 do 27°C, u unutrašnjosti Dalmacije malo viša, javlja DHMZ.

AccuWeather objavio prognozu za ljeto

Najpoznatiji svjetski meteorološki servis AccuWeather objavio je prognozu za ljeto za cijelu Europu. Navodi da Portugal, Španjolsku i Italiju čeka vruće razdoblje s dosta “temperaturnih uspona i padova” tijekom cijele sezone.

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto:priznajem.hr/AccuWeather

Izvorni autor: DHMZ/Index.hr/Priznajem.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.