AFERA AGROKOR: Ivica Todorić stigao na ročište na vrlo neuobičajeno mjesto sa mnogo sudionika!

29.01.2021. 13:11:00

Ivica Todorić je jutros oko 9 sati došao na ročište i to na vrlo neuobičajeno mjesto u Kongresnu dvoranu zgrade, u “Kockicu” na Prisavlju.

Naime, trebala bi biti održana sjednica optužnoga vijeća u vjerojatno najvećem slučaju koji je dosad došao pred hrvatsko pravosuđe, u aferi Agrokor.  Zbog epidemioloških mjera, te velikoga broja okrivljenika i njihovih odvjetnika, zagrebački Županijski sud tražio je lokaciju u kojoj bi se mogao održati postupak s brojnim prisutnih, a rješenje su našli u bivšoj zgradi Saveza komunista Hrvatske u kojoj je trenutačno smješteno Ministarstvo prometa.

Prisjetimo se, dosad je zagrebački sud samo dva puta tražio posebne kapacitete za pojedine postupke – jedno je bila sudnica u zatvoru u Remetincu tijekom trajanja postupka protiv tzv. zločinačke organizacije, a prije nekoliko godina zbog velikoga broja oštećenika, nakratko je kao sudnica poslužila kinodvorana u Studentskom centru, piše Jutarnji.

Optužnica protiv Ivice Todorića i jos 14 ljudi ima 459 stranica, a cijeli spis ima oko 80 000 stranica.

Teško je očekivati da optužnica odmah bude potvrđena. Obrane su, naime, od početka istrage imale primjedbe na financijsko-knjigovodstveno vještačenje, pa će gotovo sigurno tražiti da se to vještačenje izdvoji iz spisa kao nezakonit dokaz.

Bez obzira na to što optužno vijeće odluči, nezadovoljna strana će imati pravo žalbe. U aferi Agrokor tužiteljstvo tereti Ivicu Todorića te još 14 osoba da su iz tog koncerna izvukli oko 1,2 milijardu kuna. Istraga je pokrenuta u studenom 2017., a optužnica je podignuta u rujnu 2020.

Jako puno sudionika

Danas je na sjednicu optužnoga vijeća pozvano 39 osoba – od kojih su 15 okrivljenici na čelu s Ivicom Todorićem te 17 njihovih odvjetnika i svi moraju međusobno držati razmak.

Izvor: dnevno.hr

Izvorni autor: Maja Štefanac/foto: Josip Regović/Pixsell

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.