AKCIJA POLICIJE I USKOKA Šteta više stotina milijuna kuna: Doznajemo imena svih uhićenih, šef HOK-a ‘pao‘ na Hvaru!

27.08.2022. 11:25:00

Prema neslužbenim informacijama Jutarnjeg lista radi se o poslovima povezanim sa segmentom trgovine prirodnim plinom

Kako doznajemo iz pouzdanih izvora, istražitelji su priveli INA-ina direktora sektora prirodnog plina Damira Škugora, te njegova oca. Uhićeni su i vlasnici tvrtke OMS upravljanje, poduzetnik Goran Husić i Josip Šurjak, inače predsjednik Hrvatske odvjetničke komore. Policija je Šurjaka privela na Hvaru.

Osim njih, na području Slavonije privedena je predsjednica uprave tvrtke Plinara istočne Slavonije Marija Ratkić. Riječ je o tvrtki u čijem nadzornom odboru sjedi Damir Škugor.

Početne informacije bile su da se radi o ogromnoj šteti, većoj od sto milijuna kuna. Sada doznajemo da šteta iznosi više stotina milijuna kuna.

Kako Jutarnji neslužbeno doznaje, istražitelji su s nalogom za pretres upali u ured jednog direktroa INA-e nadležnog za poslovanje s plinom. Za sada nema informacija je li ta osoba uhićena.

Neslužbeno se spominju malverzacije pri sklapanju ugovora o prodaji plina jednoj tvrtki čiji su vlasnici navodno jutros privedeni.

Ta je tvrtka, zanimljivo je, osnovana koncem 2019. godine, a nakon što 2020. nije imala nikakve prihode, lani je prijavila prihod veći od 220 milijuna kuna. Usto ostvarila je brutto dobit od nepunih 150 milijuna kuna. Vlasnici su jedan poznatiji hrvatski poduzetnik kao i jedan ugledni odvjetnik.

Izvor: PDN/Foto: Agencije

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.