Ako ga dosad niste gledali, sada ste se mogli uvjeriti: Ovaj dečko bit će velika zvijezda HR nogometa!

03.09.2021. 08:30:00

Hrvatska je odigrala vrlo dobro, jedina primjedba je neefikasnost. Ali, jedan igrač je odskakao...

Mlada hrvatska vrsta uspješno je startala u novi ciklus kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2023. godine. U Velikoj Gorici bez problema, suvereno i autoritativno svladala je Azerbajdžan koji nije bio ravnopravan suparnik. Konačni rezultat nije adekvatan pokazatelj događaja na travnjaku, Azeri su mogli mnogo gore stradati, ali u mnogim prilikama Bišćanovi dečki nisu poentirali, to može biti jedina zamjerka mladim hrvatskim reprezentativcima.

Bišćanovi dečki ponudili su finu izvedbu, agresivnu, čvrstu, ali u isto vrijeme i maštovitu, moglo smo uživati u mnogim potezima za nogometne sladokusce. Bilo je tu onog toliko željenog nogometnog vica, sjajnih proigravanja, driblinga, peta, atraktivnih udaraca.

A oni koji dosad nisu gledali Luku Sučića u dresu Salzburga, mogli su se uvjeriti zašto je ovaj 18-godišnji mladić završio na pretpozivu Zlatka Dalića. Radi se o izvanserijskom talentu, plemenitom veznjaku čije lopte imaju oči, pa mogli bi se kladiti da će biti velika buduća zvijezda našeg nogometa.

 
 

Sučić je ponudio raskošnu izvedbu s brojem na leđima koji apsolutno zaslužuje, 'desetkom'. Šteta što nije mogao igrati za Hrvatsku u prošlom ciklusu na Europskom prvenstvu, s njime bi sigurno bili jači. U utakmici u kojoj je Hrvatska imala totalno kontrolu, valja još istaknuti Boška Josipa Šutala, iznimno prodornog Kačavendu, razigranog Marina, agresivnog strijelca Šimića...

Nećemo skakati pred rudo, ali od ove nove Bišćanove selekcije možemo imati podosta velika očekivanja. Jedva čekamo da ih vidimo protiv jačih suparnika.

Naši su odmah počeli žestoko, visokim presingom su pritisli goste, već na samom početku jako dobri Kačavenda oteo je loptu obrani Azera, gurnuo je Roka Šimića u zicer poziciju, ali je mladi centarfor promašio. No taj promašaj bio je samo uvod u totalnu dominaciju. Malo kasnije Marin je iz slobodnog udarca s nekih 18 metara pogodio gredu.

 
 

Drugi 'slobodnjak' prepustio je Sučiću, dečko iz dijaspore je pogodio, uz malu pomoć 'živog zida' Azera. Slijevali su se stalni napadi Hrvatske, Azeri su u prvom poluvremenu, u kojem su naši dečki napravili tek jedan prekršaj, samo jednom priprijetili, ali Pandur je bio siguran.

Kad je na asistenciju Biuka, koji je možda i pucao po golu, Šimić pospremio loptu u mrežu, sve je bilo odlučeno. U drugoj dionici gledali smo isti film, onaj iz prve, samo što u tom dijelu naši dečki nisu uspjeli zabiti iako je bilo prilika, najopasnije situacije bile su pokušaji Kačavende, Marina, LjubičićaPršira i dvaput Vidovića, ali u tom dijelu u formi je bio vratar Azera, a neke lopte su odlepršale kraj grede ili vratnice.

Izvor: sportske.hr/Foto: Imago Sports

Izvorni autor: Davorin Olivari

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.